Små hindbærsnitter

Hindbærsnitter er en sød lille kage, som er let at lave. Du skal kun bruge få indgredienser, og det er oftest ting man har i køkkenet. Det er en fordel hvis smør og æg er stuetemperatur, men kan også lykkedes hvis ikke. Med lidt snyd kan du opvarme smør stille og roligt i mikroovn uden det smelter helt. Og nu til opskriften:
Det skal du bruge til hindbærsnitte dej:
- 200g smør
- 100g sukker
- 300g mel
- vaniliekorn (eller vaniliesukker hvis du ikke har stang)
- 1 æg
- hindbærmarmelade
- floremelis
Det skal du gøre:
Først blander du sukker, mel og vanilie sammen. Derefter tilsætter du smør og samler det til det bliver en smuldret masse.
Når du har blandet det tørre og smør til smulder tilsætter du ægget og og samler dejen. Mørdejen skal kun lige æltes til den er samlet, for ellers kan det resultere i en tør smuldret hindbærsnitte.
Nu lader du mørdejen hvile 1/2-1 time i køleskabet så den samler sig. Du kan eventuelt putte den på frys i kortere tid.
Samling af hindbærsnitter:
Rul nu mørdejen ud på et meldrysset bord til passende tykkelse lidt mindre end 0,5 cm. Sørg for at flytte på dejen hver gang du har rullet, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Brug nu en valgfri udstyikker. Jeg har brugt en 5 cm i diameter rund med buer.
Bag nu de små kager 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 185 grader.
Efter bagning samles de små kager med hindbærmarmelade og stilles til afkøling. Afkølingen gør at hindbærsnittterne limer sig sammen, da sukkeret størkner.
Til pynt:
Bland floremelis og vand til passende tykkelse så det kan sprøjtes i striber over hindbærsnitterne.
Ingen kommentarer endnu