Små hindbærsnitter

Flødeboller med hindbærskum

Flødeboller

 

Flødeboller er en skøn “kage” til kaffen, til snack, til pludselig sult, snydespise osv. Der er vidst altid en undskyldning for at spise flødeboller. Den her opskrift er fantastisk og flødebollerne gør en afhængig! Jeg siger det bare!

 

Mørdejs bunde:

  • 200 g mel
  • 60 g flormelis
  • 95 g stuetempereret smør
  • 1 tsk vanilie paste eller vaniliepulver
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver

Det skal du gøre:

Bland alle tørre ting og tilsæt smør til dejen bliver smuldret. Tilsæt derefter æg og saml dejen til den er ensartet. Stil den nu på køl i ca, 30 minutter, så den salmer sig.

Rul dejen ud i en passende tykkelse ( de hæver en smule). Sørg for at have mel under dejen hele tiden, (dog ikke for meget) og flyt den rundt, så den ikke sidder fast.

Udstik dejen med form du vil bruge. Jeg brugte rund med riller ca. 5 cm i diameter.

Bag nu de små kager i ovnen ca. 8-10 minutter på 180 grader. Tjek undervejs, da bagetid kan variere fra ovn til ovn.

Afkøl de bagte bunde på en bagerist.

 

Hindbærskum:

(til karamelmasse)

  • 250 g sukker
  • 75 g vand
  • 110 g glukose ( kan købes i f.eks. Menu, Føtex osv.)

(til skum i røremaskine)

  • 140 g pasteuriseret stuetempereret æggehvider
  • 15 g sukker
  • 1 tsk vanilie paste eller vaniliepulver
  • 3-4 spsk blendede frysetørret hindbær

 

Det skal du gøre:

Karamelmasse: Du skal bruge en gryde, termometer og pensel. Disse skal være helt rene, da dette ellers kan forudsagde at sukkeret krystalliserer.

Smelt nu sukker, vand og glukose i gryden. Start på høj varme til det bobler op, hvorefter du skruer ned til mellem varme. Herefter skal det stå og simre til det opnår 117 grader. Tjek løbende temperaturen på karamelmassen.

Samtidig med at du koger karamelmassen op, starter du nu på skum i røremaskinen.

Skum: Her skal du tilføje æggehvider og sukker og piske det kort sammen i en røremaskine ( eller skål med piskeris – OBS – det skal røre længe når karamellen er tilsat. Nu er karamelmassen opnået 117 grader og så hælder du i en tynd stråle i æggehviderne og pisker på højt tempo.

Når alt karamelmassen er piske i æggehviderne, skal dette piskes godt igennem i ca 8-10 minutter til en luftig hvid masse.

Til sidst vender du vaniliepaste og hindbærpulver i skummet, og SÅ er det klar til at komme på en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Sprøjtning af skum på bunde:

Tag en “småkage” og sprøjt lodret på bunden og løft stille og roligt op, så du får en fyldig flødebolle uden for mange riller.

Nu skal flødebollerne hvile i stuetemperatur i ca. 1 time. Dette gør at skummet tørrer og derfor ikke så let glider af bundene.

 

Chokolade:

  • 500 g chokolade

Temperer nu chokolade (se her for fremgangsmåde).

det er en fordel, hvis du f.eks. dypper chokoladen i en stor kop, det gør det lettere end i en skål.

Dyp flødebollen stille ned i chokoladen, og træk den nu langsomt op igen. Lad den dryppe af og sæt den nu på en rist og tørre. ( kan med fordel stilles på køl til de er størknet.  Jeg dryssede frysetørret hindbær på toppen til pynt.

Velbekomme!

 

(Flødebollerne holder sig bedst i en lukket beholder på køl)

image image image  image

 

image

 

 

 

1 kommentar

  • Britta

    Umm numme de ser godt nok lækre ud de flødeboller!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små hindbærsnitter