Flødeboller med hindbærskum

Risengrød

Risengrød

Nu er det snart december, og derfor tid til julehygge! Jeg elsker risengrød og synes det er god en god måde at hygge på og starte tidlig julestemning. Og så smager det jo bare fantastisk!

 

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl vand
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 1/2 dl grødris
  • 1 l mælk ( sød, let eller mini – afhængig af hvor flødeagtig du ønsker den)

 

Det skal du gøre:

Først koger du vandet op med salt.

Herefter tilsætter du grødris og koger dem igennem, så de begynder at samle sig og blive blanke ( ca. 2 minutter).

Tilsæt nu mælk og kog det op under omrøring.

Kog nu grøden ved jævnligt røre den – det tager ca. 30-40 minutter ved middelhøj varme ved konstant omrøring.

 

Alternativ – grød i sengen:

du kan efter mælken er tilsat røre i grøden til du kan mærke at risene har sat sig, tager ca. 10 minutter.

Sæt nu gryden på en bordskåner mellem aviser og tæpper i sengen. Pak gryden godt ind og lad den stå ca. 3 timer. Og vupti, så har du en grød uden at skulle røre, risikere at brænde på og samtidig spare energi!

 

Velbekomme!

 

image image image image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med hindbærskum