Risengrød

Vaniljekranse med ingefær

 

Vaniliekranse med ingefær

Julen nærmer sig, så hvorfor ikke springe ud i vaniljekranse? Det er en let opskrift, som ikke kræver meget tid. Jeg elsker vanilje og ingefær og tænkte derfor at jeg ville prøve disse to sammen. Hvis du ikke er til ingefær kan du self. altid undlade dette og nøjes med vanilje som den oprindelige opskrift.

 

Indgredienser:

  • 100 g finthakkede mandler
  • 250 g mel
  • 120 g sukker
  • 2 tsk vanilje paste (eller 1 vanilje stang)
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 180 g blødt smør (uden at være varmt)
  • 1 æg (stuetemperatur)

Fremgangsmåde:

  1. Hak mandlerne fint, uden at det bliver til mel, da dette vil give en tør kage.
  2. Bland nu mel, sukker, hjortetaksalt, ingefær og mandler sammen.
  3. Tilsæt smør og kør det fint.
  4. Tilsæt til sidst ægget og kør småkagedejen færdig til en ens og lidt klistret masse. Den må ikke blive for tør, ellers kan du ikke sprøjte den ud.

Udsprøjtning:

  1. Tag en sprøjtepose (gerne af stof, ellers af plastik – plastik fungerede fint for mig.)
  2. Så sætter du en passende tyl i (Jeg brugte Wilton 1M).
  3. Kom nu dejen i posen og sprøjt med det samme runde vanilie- og ingefærkranse.

Bag nu vanilie-ingefærkransene i en 200 grader ovn ved ca. 10 minutter til de er gyldne.

Tjek løbende, da det kan variere fra ovn til ovn.

 

Velbekomme!

 

 

img_4506 img_4507

img_4508 img_4509

img_4511

img_4515

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød