Jule kærnemælkshorn med marcipan, nougat og kanel

Nemme koldhævede morgenboller

Morgenboller

På sådan en god lørdag er det skønt at vågne op til en nybagt bolle! Det er nemt, det er hurtigt og det er lækkert! Den her bolledej tager ikke lang tid, og skal passe sig selv på køl natten over. Skal du være ekstra sød og forkæle dine nærmeste med nybagt brød imorgen? Så er den her opskrift et hit!

 

Indgredienser:

(10 små boller)

  • 25 g gær
  • 5 1/2 dl vand
  • 3 tsk salt
  • 600-650 g mel (hvoraf 100 g er grovmel)

 

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i lunken vand.

2. Tilsæt salt og mel, og rør det på røremaskine, eller i hånden til det har samlet sig.

– dejen er klistret og skal blive i skålen natten over, hvor den hæver en del (sørg derfor at det er i en skål, hvor der er plads til den vokser)

3. Sæt nu dejen i køleskabet natten over.

4. Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader.

– jeg bagte bollerne på pizzasten med vandbad i bunden af ovnen, men dette kan selfølgelig undlades. Dampen giver dog en sprød og lækker bolle.

5. Bag nu bollerne i ovnen i ca. 10-12 minutter til gyldne. Giv evt varmluft de sidste 3 minutter.

Velbekomme!

img_4610 img_4611

1 kommentar

  • Cathrine J.

    Hej Kageliv! De boller ser fantastiske ud! Tak for alle de gode opskrifter som du deler ud af 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule kærnemælkshorn med marcipan, nougat og kanel