Fudge med vanilje
Sådan en god luftig karamel er ikke til at stå for! Det kan jeg hvertfald ikke! Derfor gik jeg i gang med at prøve disse herlige fudge med vanilje. En lille lækker snack til kaffen, til filmen eller når du bare er lidt lækkersulten.
Indgredienser:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 425 g sukker
- 120 g smør
- 1,5 dl sødmælk
- 2 tsk vanilje paste (kan købes i special forretninger)
Fremgangsmåde:
- Bland alle Indgredienser (undtagen vanilje paste) i en gryde der er stor nok til karamellen kan udvide sig og boble op.
- Varm karamellen op til kogepunktet og tilsæt nu vanilje paste under omrøring.
- Lad nu karamellen koge under omrøring på mellemhøj varme, til det opnår en temperatur på 120 grader (dette kan tage 30-40 minutter) – brug et termometer.
- Når karamellen har nået de 120 grader tages gryden af varmen, og afkøler i et par minutter.
- Gør i mellemtiden en form med bagepapir klar, hvor karamellen skal støbes i.
- Tag nu en håndpisker og pisk karamellen luftig og fast (dette tager ca 10 minutter på fuld power)
- Når karamellen har opnået en fast konsistens i det omfang at håndpiskeren har svært ved at køre mere, stopper du, og hælder karamellen, nu fudgen, over i formen med en højde på ca. 2 cm (eller havd du finder passende
- Stil på køl i 3 timer.
- Til sidst; skær fudgen ud i små firkanter og nyd dem!
Velbekomme – pas på, de er vanedannende!!
Ingen kommentarer endnu