Havregrødsboller med gulerødder

Jeg har altid boller i fryseren. Specielt disse havregrødsboller med havregrød og gulerødder er et hit. Den bliver altid saftig og god og kan spises til hver en tid. Det afgørende i disse havregrødsboller er de revne gulerødder, som modvirker at det bliver en tør bolle. Derudover er det en meget klistret dej, som er let at smække sammen en dag, hvor man lige ønsker en god eftermidagsbolle. Lidt hævetid, lidt bagetid og vupti, så har du en perfekt Havregrødsboller med gulerødder. Prøv dem, du bliver populær!
Indgredienser til havregrødsboller med gulerødder:
- 3 dl havregryn
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1,5 spsk sirup
- 2 tsk salt
- 5 dl mælk
- 1,5 dl olie (smagsneutralt)
- 4 gulerødder (revet fint)
- 2 håndfulde solsikkekerner eller andre kerner
- 400 g grov mel
- 500-600 g alm hvede mel
Fremgangsmåde til havregrødsboller med gulerødder:
1. Start med at have en havregrød af havregryn og vand, og lad den køle.
2. Put gær i røreskål, og tilsæt sirup og salt, så gæret opløses og bliver en flydende masse.
3. Tilsæt herefter mælk til gæren, og rør rundt – tilsæt havregrøden.
4. Tilsæt nu de revne gulerødder, kerner og olie, og lad nu røremaskinen blande disse.
5. Tilføj nu det grove mel og lad dejen røre rundtur par minutter.
6. Tilføj nu hvedemel lidt af gangen. Hold hellere lidt igen, da dejen skal være klistret. Det er en dej, som skal sætte af med en ske på bagepladen.
7. Lad nu dejen hæve i 1 til 1,5 time.
8. Tænd ovnen på 190 grader varmluft og bag bollerne i 14-16 minuter til gyldne.
Nyd med smør og en god kop kaffe!
Velbekomme!
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Ingen kommentarer endnu