Klatkager af risengrød

Juleboller med marcipan og nougat

img_4718

Gennem hele min opvækst har min mor altid bagt gode hvide hvedeboller til fødselsdage, eftermiddagskaffe osv. Det er en opskrift som aldrig går galt. Denne her version er udvidet lidt, og jeg har tilføjet julestemning i form af: kardemomme, marcipan, nougat, og kanel, og det gør den bestemt ikke dårligere. Prøv den!

 

Ingredienser til juleboller med marcipan og nougat:

Dej:

  • 3 dl lunken vand
  • 1 pakke gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 60 g smør
  • 500 g mel
  • 1 tsk kardemomme

Krymmel:

  • 20 g sukker
  • 30 g hakkede mandler
  • nip kanel
  • æg til pensling

 

Fremgangsmåde til juleboller med marcipan og nougat:

  1. Opløs gær i lunken vand.
  2. Tilsæt sukker, salt, smør og kardemomme og rør rundt.
  3. Tilsæt til sidst melet, og lad dejen røre til den er godt elastisk.
  4. Pas på med ikke at tilføje for meget mel. Hellere at dejen er lidt blød.
  5. Form bollerne med det samme, og put marcipan og nougat ind i hver bolle som en overraskelse.
  6. Lad nu bollerne hæve 30-40 minutter, til ca. Dobbelt størrelse.
  7. Tænd ovnen for 190 grader.
  8. Hak mandlerne og bland med sukker og kanel.
  9. Pensel bollerne med æg, og drys mandel, sukker og kanelkrymmel på bollerne.
  10. Bag bollerne i ca. 15-18 minutter til gyldne.
  11. Nyd julebollerne med smør og en god kop kaffe.

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_4719

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatkager af risengrød