Juleboller med marcipan og nougat

De bedste klejner

img_4704

En tradition hos os hver jul, er at lave klejner. Vi har altid lavet de store lækre norske klejner og pyntet med glasur. De er lækre, luftige og smager himmelsk. Her er opskriften på klejnen du ikke må springe over:

 

Indgredienser:

Ca 30 mellem størrelse klejner

Dej:

  • 500-550 g mel
  • 100 g margarine eller smør
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 pakke gær
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 pakke palmin fedt

Pynt:

  • Ca. 1 æggehvide
  • 200 g flormelis

 

Fremgangsmåde:

  1. Smelt margarine og kom mælken heri (Den skal være fingervarm)
  2. Rør gæren ud i den lune mælk og margarine og tilsæt æggene.
  3. Tilsæt sukker.
  4. Tilsæt mel og kardemomme til en blød og luftig dej.
  5. Lad dejen ligge et par minutter på køkkenbordet, mens du gør en gryde klar til palmin og smeltning af denne.
  6. Rul dejen ud til passende tykkelse (0,8 cm ca).
  7. Skær klejnerne ud i ønskede form og tvist dem.
  8. Steg dem i olien ca. 2 minutter på hver side, eller til gylden.
  9. Lad klejnerne køle af og pynt med glasur.

Velbekomme og glædelig jul!

img_4705

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleboller med marcipan og nougat