Chiagrød med kokosmælk

Jordbærsnitter

img_4899

Jeg kan virkelig godt lide hindbærsnitter, men for at prøve noget nyt, brugte jeg jordbærmarmelade i stedet – derfor jordbærsnitter. Man kan jo kombinere det med hvilken som helst marmelade, men jordbær er virkelig også godt!

 

Ingredienser:

Stor portion (30-40 stk små jordbærsnitter)

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g blødt smør skåret i tern
  • 1 æg
  • 1 tsk vanilje pulver
  • Jordbærmarmelade
  • Flormelis til glasur

 

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Bland mel, flormelis og vaniljepulver.
  2. Tilsæt herefter smør og bland det til en smuldret masse.
  3. Tilsæt så ægget og rør rundt kun til det lige har samlet sig.
  4. Læg nu mørdejen på køl i 1/2 – 1 time, så er den lettere at arbejde med.

Udrulning, bagning og samling: 

  1. Tag mørdejen ud af køleskabet, og læg den på et meldrysset bord.
  2. Rul den ud til ønsket tykkelse (jeg kan godt lide en tynd sprød snitte – ca. 3 mm ubagt)
  3. Udstik mørdejen i ønskede forme, eller lav den til store aflange stænger. (jeg brugte en lille blomsterform)
  4. Bag mørdejen ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til gyldne.
  5. Så snart du har taget den bagte “småkage” ud, så samler du to med jordbærmarmelade imellem. Varmen får sukkeret til at smelte for dernæst at størkne som lim.

Pynt:

  1. Bland flormelis med vand til en tyk glasur.
  2. Sprøjt eller smør glasur ud på hver jordbærsnitte, drys eventuelt med frysetørret bær.

Velbekomme!!

Er du mere til hindbærsnitter, kan du finde en opskrift her.

img_4901

img_4900

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med kokosmælk