Soya mandler

Chokoladeboller med appelsin

img_4974

Uhm! Sådan en blød, lun og sød chokoladebolle på en kold eftermiddag! Jeg kunne ikke stå for tanken, og gik derfor igang med denne opskrift, så jeg kunne lave lune chokoladeboller dagen efter. De smager himmelsk og er så bløde, fordi chokoladebollerne hæver og bager opad hinanden. Hvis du er mere til citron kan du selvfølgelig altid erstatte appelsinen med citron, eller helt undlade! Mums!

 

Ingredienser til chokoladeboller med appelsin:

(9 stk.)

  • 15 g gær
  • 1,5 dl skummemælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 400 g mel (måske 20-40 g mere afhængig af konsistens)
  • 100 g koldt smør, skåret i små tern
  • 120 g chokolade med appelsin krokant
  • æg til pensling

 

Fremgangsmåde til chokoladeboller med appelsin:

Forberedelse:

  1.  Opløs gær i mælk, og tilføj salt, sukker kardemomme og æg.
  2. Tilsæt herefter 300 g af melet, og lad det køre sammen.
  3. Tilsæt herefter det kolde smør, og hør rundt.
  4. Tildæt løbende mel.
  5. Til sidst tilføj den hakkede chokolade, til chokoladen er godt fordelt.
  6. Lad nu dejen hæve på køl natten over.

Næste morgen:

  1. Tag nu dejen ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  2. Form herefter dejen til 9 runde chokoladeboller, som du placerer i en form, men ca. 0,5-1 cm afstand, så de kan hæve og bage mod hinanden.
  3. Lad nu chokoladebollerne hæve i ca. 45 minutter.
  4. Pensl chokoladeboller med sammenpisket æg inden bagning.
  5. Bag chokoladeboller ved 200 grader i ca. 20 minutter. (Evt. Med sølvpapir de sidste 5 minutter)

Nyd til en god kop kaffe!

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_4975 img_4976 img_4977

2 kommentarer

  • Jette K

    Hej Nanna.
    Hvor ser de bare lækre ud dine chokoladeboller.
    Kan man lave dem uden at skulle vente hele natten, på at de hæver? og i så fald, hvor meget gær skal jeg bruge?
    Venlig hilsen, Jette K.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Jette 🙂 tak for den søde kommentar!
      Du kan sagtens lave dem hurtigere!
      Brug 50 g gær og lad det hæve ved stuetemperatur 1,5 time hvorefter du former og lader dem hæve endnu 45 minutter.
      God bagning!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soya mandler