Grove chokoladeboller

Hvad er bedre på en kold eftermiddag end varme, saftige og lune chokoladeboller? Ja, jeg ved det ikke! Nybagte chokoladeboller som dem her er så smagsfyldte, og så indeholder denne opskrift en masse gode og sunde ting. Perfekte til madpakken og til lige at snuppe med på farten! Prøv dem!:
Ingredienser:
(ca. 30 mellem chokoladeboller)
- 2 dl skårne rugkerner (dækket med kogt vand)
- 6 dl vand
- 3 dl grove havregryn
- 2 tsk salt
- 2 spsk sirup
- 50 g gær
- 5 gulerødder (revet)
- 0,5 L mælk
- 1 dl olie (jeg brugte solsikkeolie)
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 20 g maltmel
- 550 g grov mel (min en blanding af grahamsmel og rugmel)
- 350 g hvedemel
- 400 g chokolade (jeg brugte chocolate chips fra Nestlé)
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Forberedelse:
- Start med at koge vand og hæld over de skårne rugkerner.
- Sæt herefter en havregrød over med vand og gryn.
- Mens kerner trækker og grød koger, skræller og river du gulerødderne.
- Når grøden er færdig, hælder du mælk i havregrøden, så mælken kan blive lunken og grøden samme
Blanding af dejen:
- Nu tager du en ny skål og kommer gær, sirup og salt i og opløser gæren.
- Når gæren er opløst, tilsætter du havregryn/mælkemassen, og rører rundt.
- Herefter tilsætter du olie, gulerødder, kerner og frø, og rør.
- Så tilsætter du det grove mel, og blander dejen.
- Tilsidst tilsætter du hvedemelet lidt af gangen (OBS: her kan det være du skal holde lidt tilbage). Dejen skal være klistret.
- Tilsæt nu hakket chokolade.
- Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse – ca. 1,5 time.
Bagning:
- Fordel dejen på en bageplade med en ske, da dejen er meget klistret.
- Lad chokoladebollerne hæve mens ovnen bliver varm.
- Pensl bollerne med æg.
- Bag bruddene i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.
Info:
Hvis du ikke har maltmel, kerner og nødder, kan dette sagtens undværes. Bollerne bliver dog ikke nær så grove og fyldte.
Nyd de lune chokoladeboller med en smule smør, eller bare som de er!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu