Kanelsnurrer med marcipan

Fastelavnsboller med marcipan og mørk chokolade

img_5099

Nu er fastelavn lige om hjørnet – så hvorfor ikke få lavet de sidste inden det er for sent? Jeg vil dog godt påpege, at man sagtens kan lave disse herligheder hele året rundt! Denne opskrift er en god grundopskrift til alverdens søde brødkager. Jeg har bl.a. også brugt den til mine kanelsnurrer.  De bliver bløde og smagsfulde, og så kan du jo bare tilsætte det fyld, du har lyst til. Du kan også tilføje vaniljecreme, hvilket jeg har en opskrift på her. Og så er det bare at komme i gang. God arbejdslyst!

 

Ingredienser til fastelavnsboller med marcipan og mørk chokolade: 

(20 stk. fastelavnsboller)

Dej:

  • 50 g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 2 tsk kardemomme
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 900 g mel
  • Æg til pensling

Fyld:

  • Marcipan stykker
  • Mørk hakket chokolade

 

Fremgangsmåde til fastelavnsboller med marcipan:

Dej:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken – lad den blive fingervarm.
  2. Kom mælken i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt nu sukker, salt, kardemomme og æg  – rør rundt.
  4. Tilsæt nu melet lidt af gangen og rør det godt rundt til en blød dej. (Hvis du har en røremaskine, lad så gerne dejen røre i 5-10 minutter.)
  5. Lad nu dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.

 

Foldning af fastelavnsbollerne:

  1. Del dejen i to dele.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. ½-1 cm tykkelse.
  3. Skær firkanter ud i passende størrelse, og placer henholdsvis marcipan og mørk hakket chokolade på midten af dejen.
  4. Fold nu dejen fra alle fire hjørner og tryk godt sammen, så der ikke er nogle åbninger.
  5. Gentag med resten af dejen og sæt til hævning i ca. 45 minutter til 1 time.
  6. Pensel fastelavnsbollerne med æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til gyldne.
  7. Afkøl og pynt med glasur.

TIP: Du kan trykke med en finger på fastelavnsbollerne for at mærke om de har hævet nok;

  • Hvis de popper op igen, har de ikke hævet nok.
  • Hvis de bliver nede det sted du har trykket, er de klar til at blive bagt.

 

Velbekomme!

Elsker du også fastelavnsboller med marcipan eller andet fyld? Så skal du prøve disse lækre sprøde fastelavnsboller med hindbærcreme eller fastelavnsboller med vanilecreme og remonce!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5101

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer med marcipan