Sunde brunchmuffins med skyr
·

Kager til morgenmad? Ja hvorfor ikke?! Jeg har lavet disse små muffins med skyr, som er fyldt med ene sunde ting og sager og er helt uden sukker. Det er en lille hapser, som er perfekt til en brunch en god søndag formiddag. Prøv dem næste gang du skal have gæster, og synes der skal en lidt anderledes kage på brunchbordet:
Ingredienser:
(20 små muffins)
Muffins:
- 2 æg
- 1 stor banan
- 2 spsk skyr
- 2 spsk kokosolie
- 1 revet æble
- 1 revet gulerod
- 1 dl mælk
- 1 dl havregryn
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 6 g husk med vanilje (almindelig HUSK kan bruges)
- 0,5 dl grov mel
- 1 håndfuld hakkede valnødder
Topping:
- Skyr
- Kanel
- Vanilje
- Tørret hindbær
Fremgangsmåde:
Muffins:
- Blend æg, skyr, banan og kokosolie i en blender til flydende
- Bland alle tørre ting i en skål, og held det sammen med den flydende masse.
- Rør mælken rundt i dejen og tilsæt til sidst æble, gulerod og valnødder.
- Lad dejen stå i 5 minutter og trække.
- Fordel dejen i små forme og bag i ovn på 180 grader varmluft i 13-15 minutter. ( De kan godt virke lidt ubagt, men hellere det end tørre).
Topping:
- Mix skyr og vanilje sammen og kom det i en sprøjtepose med tyl.
- Sprøjt små toppe på hver muffin, og drys med kanel og tørret hindbær.
- Server som en lille snack til brunch eller som sund eftermiddagskage.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu