Chokolademousse
Chokolademousse er en lille lækker dessert, som faktisk ikke er så svær at lave. Det eneste du skal være opmærksom på er, at chokolademassen ikke er for varm, når du vender den med flødeskummet, for så vil den skille! Lad den derfor køle godt ned ved stuetemperatur før du blander. Chokolademoussen er en perfekt dessert at forberede dagen før, da den sagtens kan stå og sætte sig natten over. Den smager fantastisk og du kan pynte med lige den pynt du ønsker. Prøv den næste gang du skal have gæster!
Ingredienser:
(8 mellem str. glas)
- 85 g chokolade
- 3 blade husblas
- 4 dl fløde
Fremgangsmåde:
- Start med at komme husblas i en skål med rigeligt vand (gerne min 10 minutter).
- Hak chokoladen og kom den i en gryde med 1 dl fløde.
- Smelt denne til en tykflydende chokolademasse og tilsæt den bløde husblas, rør rundt og lad den køle godt af på køkkenbordet.
- Mens chokolademassen afkøler, pisker du de resterende 3 dl til en blød flødeskum.
- Når chokolademassen er kølet godt ned, at den er på vej til at blive kold (uden at den stivner), så vender du forsigtigt en lille del fløde over i chokolademassen og vender rundt.
- Dette gentager du endnu en gang, hvorefter du hælder chokolademassen over i den resterende fløde og vender forsigtigt rundt.
- Kom chokolademoussen på sprøjtepose, og fyld ønskede glas, forme eller andet og sæt på køl i mindst 3 timer.
- Hvis du har støbt chokolademoussen i silikone halvkugler, sættes de på frys i mindst 2 timer inden brug.
- Pynt chokolademoussen og server!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu