Rabarber crumble muffins med hvid chokolade

Nu er det ved at være forår – også vejrmæssigt! Rabarber er på vej op af jorden og duften af sommer er i luften. Derfor synes jeg, at det er på tide at bage noget med rabarber. Rabarber er en dejlig frisk ingrediens, som kan veje lidt op mod det søde i en kage med sukker, smør og hvid chokolade. Hvis du er lige så vild med rabarber som jeg, synes jeg du skal prøve denne lette muffinsopskrift med rabarber og crumble på toppen!
Ingredienser:
(8-10 stk)
Muffindej:
- 2 æg
- 115 g sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 85 g smør
- 110 g mel
- 1 tsk bagepulver
Crumble dej:
- 60 g havregryn
- 55 g smør (stuetemperatur)
- 1 spsk sukker
- 1 spsk mel
Andet:
- 200 g rabarber i små tern
- 1 spsk mel
- 100 g hvid chokolade
- Smør til muffinsforme
Fremgangsmåde:
Crumbledej:
- Mix alle ingredienser sammen, så smør er helt rørt sammen med resterende
- Stil til side og lav muffindejen
Muffindejen:
- Pisk æg, sukker og vaniljepulver sammen til en luftig æggesnaps.
- Smelt i mellemtiden smør og lad det køle let af.
- Mix mel og bagepulver og vend det i æggesnapsen.
- Tilsæt herefter den afkølede smør til dejen og rør forsigtigt rundt til en ensartet masse.
- Vend rabarberne i mel, og vend derefter rabarberstykkerne i dejen.
- Hak chokoladen og tilsæt chokoladen til dejen.
Bagning:
- Smør muffinsforme med smør.
- Kom dejen i muffinsforme.
- Drys med crumbledej på toppen af muffindejen
- Bag muffins ved 180 grader i ca. 15-18 minutter – til gyldne og at der ikke hænger fast dej ved strikkepinden.
Server og nyd!
Velbekomme!
Uhh de ser lækre ud! Hvor mange muffins får du ud af denne portion?