Hvid chokoladetrøfler med lime og hindbær

Hjemmelavet hveder med grahamsmel

img_5576

Nu er det ved at være hvedetid! De er overalt i butikkerne og det dufter ved alle bagere. Men hvorfor købe dem, når man nu nemt kan bage dem selv? Hjemme hos mig bager vi dem altid selv. Vi kan godt lide at tilsætte lidt grov mel, og i denne opskrift er der brugt grahamsmel, hvilket giver de hjemmelavet hveder en ekstra dyb smag. Hvederne bliver bagt op af hinanden, hvilket giver den bløde og saftige side på alle de hjemmelavet hveder. Prøv denne lækre opskrift – den smager fantastisk!

 

Ingredienser til hjemmelavet hveder:

(9 stk hjemmelavet hveder)

  • 15 g gær
  • 1,5 dl skummemælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 3 tsk kardemomme
  • 115 g grahamsmel
  • 230 g hvedemel
  • 100 g koldt smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde til hjemmelavet hveder:

  1. Bland gær, mælk, sukker, salt, kardemomme og æg sammen.
  2. Tilsæt herefter grahamsmel.
  3. Løbende tilsætter du hvedemelet lidt af gangen.
  4. Tilsæt til sidst smør.
  5. Lad gerne dejen røre lidt tid (hvis du har en røremaskine).
  6. Sæt dejen på køl 10-12 timer.
  7. Efter hævning, tager du dejen ud på køkkenbordet, og lader den hvile 2 timer.
  8. Form herefter til 9 boller og sæt dem i en bradepande med ca. 1 cm afstand.
  9. Lad herefter bollerne hæve i 40 minutter.
  10. Bag hvederne i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

– Hvis du Ikke har så meget tid så brug 25 g gær, og stil det til hævning på køkkenbordet i 2 timer. Form herefter bollerne og lad dem hæve i 30 minutter til ovnen er varm og bag.

Velbekomme!

Et tip til de hjemmelavet hveder er at komme en god marmelade på! Hvad med en jordbær – rabarbermarmelade?

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5578

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid chokoladetrøfler med lime og hindbær