Flødeboller med frisk marcipan

Banankage med karamel og frosting

img_5887

Banankage kan laves med mange slags topping, og fyld. Jeg elsker karamel, og tænkte derfor at det ville passe vildt godt til en god saftig banankage. Frostingen er lavet af smør, floremelis og tilsat karamel, som giver den mest syndige smag! Denne banankage skal klart laves til næste gang vi får gæster, den er SÅÅÅ god! Opskriften kan med fordel ganges op med 3, og så for du til tre store springforme af 21 cm.  Her får du opskriften på banankage med karamelfrosting:

Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift

 

Ingredienser:

Banankagedej:

(Springforme: 3 x 12 cm – til ca. 8 personer)

  • 50 g brun farin
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 100 g alm sukker
  • 3 mellem str. æg
  • 90 g smeltet smør
  • 0,5 dl kærnemælk
  • 150 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3 modne bananer, most til grød
  • 150 g chokolade

 

Karamelfrosting:

  • 300 g smør
  • 480 g flormelis
  • 3 spsk dulce de leche
  • 1 nip salt

 

Andet:

  • 1 dåse dulce de leche til midten af kagerne
  • Karamelkugler

 

Fremgangsmåde:

Banankage:

  1. Først pisker du æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  2. I mellemtiden smelter du smørret i en gryde, og lader det køle lidt af.
  3. Tilsæt den afkølede smør til ægge/sukkermassen.
  4. Tilsæt herefter kærnemælken.
  5. Herefter blander du mel, bagepulver og salt, og sier det ned i dejen.
  6. Nu moser du bananerne til alle klumper er væk, og tilsætter dejen.
  7. Hak herefter chokoladen og tilsæt.
  8. Beklæd nu springformens bund med bagepapir (bagepapiret i bunden gør, at det er let at løfte kagen fra springformens bund).
  9. Hæld banankagedejen i springformen eller springformene. (Jeg lavede min banankage i 3 små forme af 12 cm diameter)
  10. Bag nu banankagerne i ovnen på 175 grader i ca. 15-20 minutter – til dejen slipper en nål. (Hvis du bager i en stor springform på 21 cm, skal du beregne noget længere tid – omkring 30-40 minutter)
  11. Lad banankagerne køle af i formene inden du tager dem ud.

 

Karamelfrosting:

  1. Pisk smør til en lys og luftig masse.
  2. Tilsæt herefter flormelis (rør langsomt til at starte med, ellers giver noget af et rod!)
  3. Når denne er pisket luftig og lys, tilsættes karamellen og røres rundt.
  4. Tilsæt salt.
  5. Kom på sprøjtepose med rund tyl til at sprøjte ud på bundene.

 

Samling af kagerne:

  1. Kom den første bund på ønskede fad og frost en kant rundt på bunden.
  2. Fordel karamel i midten af bunden ( se billede).
  3. Gentag dette med den næste bund, og sæt til sidst den øverste bund på som top.
  4. Frost på siderne af kagerne og glat frostingen ud, så det samler alle kagekrummerne.
  5. Sæt den nu på køl, og lad frostingen sætte sig.
  6. Giv herefter kagen endnu et lag frosting, og glat det ud.
  7. Kom en stjernetyl i sprøjteposen, og sæt toppe af frosting på kagen.
  8. Kom karamelkugler på hver spids, hvis ønsket.
  9. Kan spises med det samme, eller sættes på køl til den skal bruges. (Sæt gerne kagen ud en halv time før den skal spises, så frostingen bliver blød)

Velbekomme!

img_5882 img_5884

Ja kønt er det ikke på dette stadie, men det bliver det! img_5885 img_5886

 

2 kommentarer

  • Katrine

    Hej Nanna
    Hvor stor er den springform du bruger til denne kage? Er det bare en almindelig en?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med frisk marcipan