Havregrynscookies med chokolade og nødder

Små sommerlige frugttærter

img_5937

Sommer for mig betyder en masse lækre hjemmelavet tærter med frisk frugt og creme. Det bedste ved sådan en tærte, er, at man kan komme lige den frugt eller bær på, som man har lyst til. Tærter er hurtige at lave, hvis gæsterne lige pludselig står for døren. Et tip er at smide mørdejen i fryseren, så køler den hurtigere ned! Man kan lave tærter i stor og små, og denne opskrift er lavet til små tærter i små cupcakeforme og udstukket med en blomsterform – en rigtig sommerkage! Den sprøde mørdej og den fløjlsbløde kagecreme er en perfekt kombination sammen med dit ynglingsvalg af topping. Denne opskrift giver ca. 20-25 små frugttærter – perfekt lille haps til den næste eftermiddagskaffe!

 

Ingredienser til frugttærter:

(20-25 stk.)

Mørdej:

  • 50 g sukker
  • 120 g smør
  • 200 g mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 sammenpisket æg

 

Kagecreme:

  • 3 æggeblommer
  • 2,5 dl mælk (her brugte jeg skummemælk)
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljepaste (flydende vaniljekorn)
  • 0,5 dl fløde til piskning

Andet:

  • Frugt eller bær til pynt
  • Rød skovsyre

 

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og tilsæt smør i små stykker.
  2. Rør til massen har en smuldrende konsistens.
  3. Tilsæt nu det halve æg til massen, og rør nu netop kun til dejen har samlet sig.
  4. Pak ind i film, og sæt mørdejen på køl i ca. 30 minutter.
  5. Lav imens kagecremen.

Kagecreme:

  1. Bland alle ingredienser, undtagen fløden, i en gryde.
  2. Skru op på middelvarme og rør til det tykner, og så er det her du skal holde godt øje og rør rundt til den er blevet godt tyk og fast.
  3. Hæld kagecremen ud i en stor bøtte og lad cremen køle af. Kom film ned på cremen, så der ikke danner kondens.
  4. Lad cremen køle helt ned.

Bagning af tærterne:

  1. Rul mørdejen ud i ca. 0,5 Tykkelse, og udstik med ønskede form.
  2. Kom dejen ned i en lille cupcakeform. (se billede)
  3. Bag tærterne ved 180 grader i ca. 8-10 minutter.
  4. Afkøl tærterne i formene.

Samling af tærter:

  1. Tag den afkølede kagecreme ud fra køl, og pisk den til en blød creme.
  2. Pisk flødeskum og vend det sammen me kagecremen.
  3. Kom kagecremen på pose, og sprøjt Kagecreme ud på hver tærte.
  4. Skær frugt og eller bær og ud passende størrelser og pynt på tærterne.
  5. Tærterne er bedst frisklavet.

 

Velbekomme!

img_5943 img_5939 img_5940 img_5941 img_5942

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynscookies med chokolade og nødder