Små sommerlige frugttærter

Den bedste jordbærtærte

Jordbærtærte

Når solen skinner, er det skønt med en sommerlig og frisk tærte. En jordbærtærte er perfekt til enhver lejlighed om sommeren. Frisk med de søde jordbær, fyldig og cremet med kagecremen og marcipanfyldet. Jordbærtærten kan laves i forskellige forme, og passer også til en form med 18-20 cm diameter. En lækker sommertærte hvor du ikke kan nøjes med ét stykke. Prøv den!

Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift

 

Ingredienser til jordbærtærte:

Kagecreme:

  • 3 husblas
  • 3 æggeblommer
  • 1,5 spsk majszena
  • 3 spsk sukker
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1,5 dl fløde til piskning og til at vende i cremen efter afkøling

Mørdej:

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg

Marcipanfyld:

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g chokolade til den bagte overflade

Appelsingele:

  • 2/3 dl sukker
  • 3 blade husblas
  • 1 dl vand
  • 1/2 appelsin skåret i skiver

 

Fremgangsmåde til jordbærtærte:

Kagecreme:

  1. Kom husblas i vand og lad det udbløde i 10-15 minutter.
  2. Bland alle ingredienser (undtagen fløden) i en gryde.
  3. Rør rundt ved medium varme til cremen har samlet sig og slået nogle bobler – tag den nu af varmen.
  4. Vrid husblas for vand og kom den ned i kagecremen.
  5. Kom kagecremen i en skål og beklæd den med film ovenpå kagecremen, således at filmen kommer i direkte kontakt med kagecremen, så der ikke dannes kondens.
  6. Sæt nu på køl til den er helt afkølet, og lav mørdej imens.

Mørdej:

  1. Bland mel sukker og vaniljesukker i en skål.
  2. Tilsæt smør i stykker og tør rundt til det ligner revet parmesan.
  3. Tilsæt herefter ægget og ælt sammen til en ens masse, men kun til dejen lige er samlet. (Hvis du ælter den for meget, risikerer du at den bliver tør og smuldret, når dejen er bagt.
  4. Sæt mørdejen på køl i 30 minutter, evt på frys i 10-15. Dette gør det lettere at rulle ud, når smørret ikke er for varmt.
  5. Imens laves marcipanfyldet.

Marcipanfyld:

  1. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse.
  2. Tilsæt herefter marcipan i små stykker og rør i massen til den ensartet.
  3. Tilsæt herefter ægget og pisk rundt til ægget er samlet i marcipanmassen.
  4. Lad marcipanen stå ved stuetemperatur til den skal ovenpå mørdejen.

Bagning af bund og marcipanfyld:

  1. Tænd ovnen for 180 grader.
  2. Tag mørdejen ud fra køl, og rul den ud til ca. 0,3-4 cm tykkelse, og beklæd den ønskede form med mørdejen.
  3. Bag mørdejen i ca. 10 minutter til den bliver let gylden.
  4. Tag bunden ud og fyld den med marcipanfyldet.
  5. Bag nu igen ca. 20-25 minutter til marcipanfyldet er gylden.
  6. Tag bunden ud, og riv chokolade over bunden.
  7. Lad bunden køle af.

Samling og pynt:

  1. Tag kagecreme ud fra køl og pisk den til en cremet konsistens.
  2. I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
  3. Disse to vendes samme og kommes på sprøjtepose.
  4. Lav små dutter af kagecreme på jordbærtærten.
  5. Placer jordbær på tærten som du ønsker.
  6. Til sidst laves appelsingele, som pensles hen over jordbærtærten.

Appelsingele:

  • Kom husblas i vand i 10-15 minutter
  • Sæt sukker, vand og appelsin over i en gryde, og lad det koge i 10-15 minutter.
  • Tag herefter siruppen af varmen, og kom husblasen i siruppen.
  • Når siruppen har kølet af i ca. 10 minutter, eller til den er knap så flydende, pensles kagen med siruppen.
  • Kagen er nu klar til servering!

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Jordbærtærte

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små sommerlige frugttærter