Chokoladesnegle med marcipan

Syndig hjemmelavet solbær is

Syndig-solbæris

Har du også lidt bær liggende i fryseren, som du ikke fik brugt da de var friskplukket? Så er de perfekte til at koge til en lækker sirup/grød, som kan give en syndig smag i en god cremet hjemmelavet is. Jeg havde disse lækre solbær liggende i min fryser og lidt fløde tilovers i køleskabet og tænkte derfor det ville være på sin plads at få lavet en god flødeis med solbær. Jeg har oveni hatten været så heldig at modtage denne lækre box fra UhmmBox, som var perfekt til at fryse ismassen ned i. Isen er blød og sød, og krystaliserer ikke, som hjemmelavet is ofte kan komme til. Så får du gæster i weekenden, så er det bare med at komme igang!

 

Ingredienser til solbær is:

Solbærsirup/grød: 

  • 300 g frosne solbær
  • 2 spsk vand
  • 110 g sukker

Ismasse:

  • 4 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 3 dl fløde

Fremgangsmåde til solbæris:

Solbærsirup/grød:

  1. Kog en sirup/grød af solbær og sukker. Dette tager omkring 15 minutter.
  2. Stil herefter denne til afkøling, hvor den tykner en smule.

TIP: Hvis du ikke ønsker hele bærstykker i din is, kan du med fordel stavblende denne til fin solbærsirup/grød.

Ismasse:

  1. Pisk en æggesnaps af æggeblommer og sukker.
  2. Pisk i mellemtiden en let flødeskum, som stadig er en smule tykt flydende.
  3. Vend solbærsirup/grød i æggesnapsen.
  4. Vend tilsidst fløden i solbær-æggesnapsen.
  5. Kom solbærisen i en frysbar bøtte, eksempelvis Uhmmbox som kan tåle frys, og lad den fryse i mindst 4 timer. Rør gerne et par gange i løbet af timerne.

Velbekomme!

img_6221 img_6223 img_6224

//Sponsoreret af UhmmBox//

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladesnegle med marcipan