Den bedste gulerodskage
·
Kager· Kageliv by Nannabroe

Denne opskrift er lavet for Chrichri.dk
Jeg har fødselsdag i dag, og det betyder at kalenderen viser september og at sommeren på kalenderen er slut. En kage der altid bliver bagt, når efteråret begynder at nærme sig, er gulerodskage. Den søde smag fra kanel minder mig om koldere tider, hvor man sidder inde og hygger med noget varmt og spiser en god lun kage. Denne lækre gulerodskage vil jeg vove at påstå er den bedste, jeg har smagt. Den har den sødeste smag af kanel og gulerødder og så er den frisk med den syrlige flødeost på toppen. Og så er den jo faktisk lidt sund med alle de gulerødder i – ikke dårligt hvis du spørger mig! MUMS!
Ingredienser til gulerodskage:
(22 cm springform – 10-12 personer)
Gulerodskage:
- 5 æg
- 300 brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smeltet smør
- 100 g solsikkeolie
- 300 g revne gulerødder – ca. 7 mellem store gulerødder
- 210 g hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 3,5 tsk kanel
Frosting:
- 200 g neutral flødeost (ikke light)
- 2 spsk flormelis
- 1 spsk vaniljepaste / eller sukker
Fremgangsmåde til gulerodskage:
Gulerodskage:
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Kom herefter den smeltede smør og olie ned til æggesnapsen og vend rundt.
- Bland alt det tørre i en anden skål, og si herefter det tørre ned i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt.
- Vend til sidst de revne gulerødder i.
- Beklæd en 22 cm springform med bagepapir i bunden.
- Hæld gulerodskagedejen i springformel.
- Bag gulerodskagen ved 190 grader i 30-35 minutter – til dejen slipper, når du stikker med en nål.
- Lad den køle af inden du kommer frosting på. (den kan godt være lidt lun – det er lidt lækkert at få en lun gulerodskage)
Frosting:
- Rør den neutrale flødeost ud med en dejskraber og tilsæt flormelis og vanilje.
- Rør til en blød konsistens.
- Kom på sprøjtepose med tyl (hvis du har dette) ellers smør med en kniv på den lækre gulerodskage.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu