Den bedste gulerodskage

Vanedannende romkugler, trøfler…

Romkugler

Kært barn har mange navne. Hvor jeg er vokset op, har vi altid kaldt dem romkugler, men jeg kender mange, som kalder dem trøfler. Om ikke andet er det det samme. En lille kage lavet på kagerester. Men ikke bare hvilken som helst kage. Denne romkugle smager fantastisk og smager ikke kun af en enkelt lille en – den smager af FLER! Det gode ved hjemmelavet romkugler er, at du ved ligepræcis, hvad der er i dem. Nogle bruger både kage og wienerbrødskage. Jeg foretrækker dog at bruge søde kager uden gær i stedet for at indblande brødkager. Opskriften er nemt at mikse sammen, specielt hvis du er heldig at have en blender – røremaskine kan dog også bruges. Prøv den, du vil IKKE fortryde og dine gæster vil takke dig længe!

 

Ingredienser til romkugler:

(20-30 stk afhængig af størrelse)

  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 4 spsk kakao
  • 4 tsk romessent
  • 550 g kagerester (f.eks. banankage, chokolademuffins, blåbærmuffins osv)
  • 100 g krymmel

Fremgangsmåde:

  1. Blend kagerester sammen til en samlet masse.
  2. Tilsæt hindbærmarmelade og blend videre.
  3. Tilsæt nu kakao og blend til en samlet masse.
  4. Smag til sidst til med romessens.
  5. Kom romkuglemassen på køl i en time – så er romkuglerne lettere at rulle.
  6. Rul herefter romkuglerne i ønsket størrelse og tril i krymmel.

Velbekomme!

Romkugler

img_6105

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste gulerodskage