Smagsfyldte jordbærsnitter

Selvom sommeren er ovre, skal vi da ikke snydes for en let sommerlig kage!? Jeg har det nogle gange med at lade som om, det er sommer hele året, når jeg bager kager. Duften af friske jordbær i forskellige bagværker kan spises året rundt. Opskriften her er en grovere snitte med jordbærmarmelade. Denne er den nemme version med en god købt jordbærmarmelade, men man kan selvfølgelig altid lave sin egen på friske jordbær og et par skefulde sukker. Det smarte ved denne lille jordbærsnitte er, at man kan lave mørdejen i god tid og fryse den ned. Mørdejen kan tages op et par timer inden du vil lave dem, og vupti, så har du friske jordbærsnitter. Se, der er ingen undskyldning for ikke at gå igang lige med det samme, om de så skal laves nu, eller forberedes til en god dag direkte fra fryseren. Velbekomme!
Ingredienser til jordbærsnitter:
Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 25 g grahamsmel
- 100 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 1 æggeblomme
Andet:
- 120 g jordbærmarmelade
- 75 g flormelis
- 2 tsk rødbedesaft
- 2 tsk vand
Fremgangsmåde til jordbærsnitter:
- Bland mel, sukker og vaniljepulver.
- Tilsæt smør, og bland massen til det bliver til krummer.
- Tilsæt æggeblommen og saml til en blød mørdej.
- Lad mørdejen hvile på køl i 30 minutter.
- Rul 2/3 af mørdejen ud til en rektangel ca. 0,5 cm tyk.
- Smør jordbærmarmelade ud på mørdejen.
- Lav lange strimler af den resterende mørdej, og kom den ovenpå jordbærmarmeladen.
- Bag jordbærsnittene i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter – til gylden.
- Lad jordbærsnitterne køle af, og lav glasuren imens.
- Kom glasuren i en pose og klip et lille hul, og sprøjt glasuren ud i tynde striber på jordbærsnitterne.
- Skær jordbærsnitterne ud i ønskede størrelse og server!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu