Smagsfyldte jordbærsnitter

Nougatmousse med nødde og kiksebund

Nougatmousse-med-kiks-og-nøddebund

Opskriften er lavet til ChriChri.dk

Når vejret udenfor er lidt trist, hvorfor så ikke peppe dagen lidt op med en lækker kage? Denne lille kage med nougatmousse ovenpå en nødde og kiksebund er perfekt at lave til en kold og mørk efterårsdag.  Kagen er en lille en af slagsen og kan deles med 5 andre, men kan altid ganges op og laves i en 22 cm spring form i stedet for en 16 cm springform. Nougatmoussen er blød og smager så fantastisk af nougat. Nougatfløden kan laves dagen før du skal bruge kagen, hvis ikke du kan nå dette, kan du sætte den på køl til den er 5 grader. Hvis du ønsker en mere fast nougatmousse, kan du eventuelt tilsætte 2 udblødte husblas til den varme nougatfløde, inden den stilles på køl. Opskriften er faktisk nemmere end den nyder – kom i gang – dine gæster vil være dig taknemmelig!

 

Ingredienser til Nougatmousse på kiks og nøddebund:

(16 cm springform – 6 personer)

Nougatmousse:

(Laves minimum 4-5 timer før)

  • 3 dl fløde
  • 30 g chokolade
  • 100 g nougat

Kiks og nøddebund:

  • 60 g hasselnødder (ristet og afskallede)
  • 150 g digestive kiks
  • 50 g smeltet smør

Pynt:

  • 50 g mørk chokolade
  • karamelkugler
  • 8 af de ristede hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Nougatmousse:

  1. Hak nougat og chokolade til fine stykker og kom det i en skål
  2. Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet
  3. Hæld fløden over chokoladen og nougat og lad den stå et minut inden du rører med en dejskraber i midten af massen – rør til al chokoladen og nougat er opløst i fløden og er blevet lysebrun
  4. Kom film over den flydende nougatfløde – den skal helt ned på massen, så der ikke dannes kondens
  5. Sæt nougatfløden på køl i 4-5 timer eller natten over (massen skal være afkølet til 5 grader)

Nødde og kiksebund:

  1. Rist hasselnødder i 10 minutter ved 175 grader varmluft.
  2. Pil herefter skallerne af hasselnødderne og lad dem køle kort af
  3. Blend digestive kiks til fin drys og kom i en skål
  4. Blend hasselnødder, uden skaller, til mindre stykker (gem 8 stykker til pynt)  – en mellemting mellem mel og små stykker og kom i skålen med kiksene
  5. Smelt smør og kom den i nødde- og kikseblandingen
  6. Rør i blandingen til smør er helt absorberet i nødde- og kikseblandingen
  7. Bunden af springformen dækkes til af bagepapir, og siderne dækkes med kageplast
  8. Pres nødde- og kiksemassen på bunden af springformen i et jævnt lag
  9. Sæt bunden på køl mens nougatfløden piskes op til nougatmousse.

Samling af kagen:

  1. Tag nougatfløden fra køl, og pisk den 1-2 minutter med en håndpisker.
  2. Den skal kun piskes lige til den tykner, ellers kan du risikere, at den skiller og er lige til at smide ud. Vær derfor varsom med tempoet på din pisker
  3. Kom moussen på sprøjtepose, og fyld springformen med et jævnt lag nougatmousse.
  4. Bank et par gange i bordet, og glat overfladen med en ske
  5. Sæt nu kagen på køl i 5 timer eller natten over
  6. Pynt kagen med smeltet chokolade og nødder og sæt den herefter tilbage på køl i 30 minutter.
  7. Server med det samme, når kagen tages fra køl.

Velbekomme!

 

Nougatmousse-med-kiks-og-nøddebund img_6461 img_6462 img_6463

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagsfyldte jordbærsnitter