Små syndige karamel snitter

I julen hører der sig en masse lækker konfekt til. Både sødt og surt. Denne lille karamel snitte er så sød og syndig, så englene synger. Denne lækre karamelsnitte er en min mor har lavet mange år til jul, og tænkte derfor den ville være passende at få på bloggen. Opskriften er inspireret af bloggen “Sofies Spisekammer”, og den er fantastisk. Jeg har dog tilsat mindre og mere af flere af ingredienserne samt tilføjet andre. Den er simpel at lave, og så er det en karamel snitte som mindst kræver to stykker. Disse lækre karamelsnitter har jeg planlagt at lave til de julefrokoster jeg skal til. Karamel snitterne kan sagtens holde sig et par uger på køl, hvis de altså ikke bliver spist inden. Nu til opskriften på de Små syndige karamel snitter
Ingredienser til karamel snitter:
(20-24 karamelsnitter – afhængig af størrelse)
Bund:
- 110 g smør
- 40 g kokos
- 65 g havregryn
- 55 g mel
- 115 g brun farin
Karamel:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 30 g smør
- 2 spsk sirup
Chokolade:
- 140 g chokolade
- 40 g smør
Pynt:
- 50 g mælkechokolade (smeltet)
- Karamelkugler fra Valrhona (Kan købes her, og er virkelige fine til at pynte kager med: (https://www.bagetid.dk/shop/120-spiseligt-pynt/)
Fremgangsmåde til små syndige karamel snitter:
Bund:
- Tænd ovnen på 180 grader
- I en gryde smeltes smør
- I en skål blandes alt det tørre
- Når smørret er smeltet tilsættes det tørre til smørret
- Tag gryden af varmen og rør massen rundt
- Beklæd en kvadratisk form (22x22cm) med bagepapir
- Kom massen i formen og pres den flad og jævn
- Bag bunden i ovnen i ca. 12-15 minutter – til gylden
- Imens laves karamellen
Karamel:
- Kom alle ingredienser i en gryde
- Kog massen til den tykner og skifter let farve fra lysegul til lysebrun/beige
- Når karamellen er tyknet tages den af varmen og hældes over den bagte bund
- Sæt nu bunden med karamel tilbage i ovnen og bag den i yderligere 12-15 minutter ved 180 grader
- Karamellen skal blive boblende og lysebrun, så er den færdig
- Tag bunden med karamel ud af ovnen og lad den stå 20-30 minutter, så den er kølet lidt af
Chokolade:
- Hak chokoladen groft
- Smelt chokoladen og smør i en gryde til det er tyktflydende
- Hæld herefter chokoladen over karamellen og fordel chokoladen
- Giv gerne formen et par bank mod bordet, og chokoladen vil fordele sig jævnt
- Sæt nu hele herligheden på køl i 2-3 timer, til den er stivnet og kølet af
- Når den er afkølet skæres den ud i ønskede størrelser
- Pynt med smeltet mælkechokolade og karamelkugler
- Og så er det bare at nyde de små syndige karamel snitter
Velbekomme!
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Hej,
nu har jeg bagt denne kage 2 gange – begge gange med nogenlunde succes. Den første gang fulgte jeg opskriften, men min form var større end 22×22, men smagen var perfekt. Anden gang jeg skulle lave den, lavede jeg en dobbelt portion af bunden og så fulgte jeg ellers opskriften med karamellen og så dobbelt op på chokoladen, hvilket jeg ikke skulle have gjort, ellers havde den været absolut perfekt. Og fordi jeg ikke havde havregryn, brugte jeg fuldkornsdigistive i stedet og det smager også himmelsk!! Og så tilføjede jeg også hasselnødder. Jeg simpelthen ELSKER denne kage. TAK TAK TAK for din opskrift 🙂 Du har pyntet kagen så fint, det er lige før jeg tager en bid af min computer 🙂