Chokoladetærter med saltkaramel og nødder

Mums mums mums! Disse chokoladetærter med saltkaramel og nødder er de bedste jeg længe har smagt og lavet. Tærterne er fyldt med den blødeste saltkaramel ovenpå en bund af hakket chokolade og mandler og til sidst toppet af de lækreste karamelkugler. Jeg elsker karamel og kan derfor godt sige at jeg har fundet mig en favorit, og det er bestemt ikke sidste gang disse chokoladetærter med saltkaramel bliver lavet i mit køkken. Til disse lækre chokoladetærter har jeg brugt perforeret tærteringe i 7,5 cm diameter. De er så nemme og så bliver tærtebunden så fint bagt fra alle sider. Hvis du ikke har disse ringe kan andre tærteforme selvfølgelig også bruges. Så skal du bruge en lækker dessert til gæsterne som faktisk ikke tager længe at lave, så er den her chokoladetærte den perfekte at lave. SÅ GODT!
Ingredienser til Chokoladetærter med saltkaramel og nødder:
(6 små chokoladetærter med saltkaramel og nødder)
Mørdej:
- 150 g mel
- 50 g sukker
- 75 g smør
- 1/2 æg = 25 g
- 2,5 spsk kakao
- 1,5 spsk vand
Saltkaramel:
- 1 1/2 dl fløde
- 200 g sukker
- 1 tsk glucose sirup
- 1 stor spsk smør
- 1 nip salt
Andet:
- Guldstøv
- 50 g mælkechokolade med mandler (fra Kims)
- 50 g hakket salt og peber mandler ( fra Kims)
- Karamelkugler til pynt (fra kims)
Fremgangsmåde til chokoladetærter med saltkaramel og nødder :
Mørdej:
- Bland mel, sukker og stuetempereret smør og rør rundt til det ligner revet parmesan
- Tilsæt kakao og rør rundt igen
- Tilsæt til sidst æg og vand og rør til dejen er en samlet masse
- Kom mørdejen i en frysepose og lad den køle af i køleskabet i 30-40 minutter
- Rul herefter dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, måske lidt tyndere, og udstik bunde og efterfølgende kanter til tærterne. TIP er at holde dejen forholdsvis kølig, så er den lettere at arbejde med
- Efter jeg havde rullet den ud, kom mørdejen på køl indtil ovnen var varm på 175 grader varmluft
- Bag chokoladetærtebundene i 10-12 minutter i ovnen og tag dem ud af formene for at køle af
- Lav imens saltkaramellen
Saltkaramel:
- Kom sukker og glucose i en gryde og lad det smelte ved mellem varme. Dette tager ca. 10-15 minutter. Det kræver tålmodighed. Sukkermassen kan have en snært af brændt lugt, men så længe den ikke ryger er den ikke brændt på – hold dog bare øje med den uden at røre i den, før det meste af sukkeret er smeltet
- I en anden gryde varmes fløden op til lige før den begynder at boble
- Når sukkeret er smeltet helt hældes fløden i sukkeret af flere omgange. Undgå at røre for meget med det samme, for så vil for meget kulde komme ned og sukkeret vil stivne
- Når fløden er rørt sammen med sukkeret tilsættes smør og salt og det smeltes og røres rundt
- Lad karamellen slå et par bobler i 1-2 minutter før den tages af varmen og lad den så svale til den tykner lidt
Samling af chokoladetærterne med saltkaramel og nødder:
- Hak mandler og chokolade og fordel det i chokoladetærterne
- Hæld saltkaramellen over tærterne helt op til kanten
- Lad karamellen størkne lidt inden du pynter dem med nødder, karamelkugler og guldstøv
- Og så er det bare at gå ombord i de lækre chokoladetærter
Velbekomme!
Tærterne kan med fordel serveres sammen med en god is. Tag og kig disse lækre is:
Hjemmelavet is med cookiedough
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Reklame for Kims
Hej. Tærterne ser super lækre ud 🙂
Hvad mener du med “mælkechokolade med mandler” og “salt og peber mandler”? Er det en bestemt type chokolade og en bestemt type mandler? I så fald, hvor kan det købes?
Og hvis jeg laver dem i andre forme, skal de så være samme størrelse?
Hilsen Maja