Blondie med drømmekagetopping

En god kending er den dejlige drømmekage fra brovst. Oftest formår folk at gøre den saftig og blød, men engang i mellem smutter der sig en tør en af slagsen ind – lidt ærgerligt! Jeg har derfor lavet en drømmekage, der aldrig bliver tør – okay, måske hvis du bager den flere timer, men hvem gør også det? Denne drømmekage består af en blondie, det vil sige en blød kage med hvid chokolade, browniens modsætning, som gør den blød og saftig i op til flere dage, hvis altså ikke den bliver spist inden. Jeg har hermed fundet min favorit drømmekage opskrift til dags dato, mon ikke også du skal prøve den? Her er opskriften:
Ingredienser til blondie med drømmekage topping:
(10-12 stykker – i 22×22 form)
Blondie:
- 200 g hvid chokolade
- 85 g smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 90 g mel
- 1 nip salt
Drømmekage topping:
- 80 g smør
- 200 g brun farin
- 2 spsk lys sirup
- 100 g kokos
- 25 g havregryn
- 2 spsk mælk
Fremgangsmåde:
Blondie:
- I en gryde smeltes smør og hvid chokolade
- I en skål piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps
- Når smør og chokolade er smeltet, hældes den i æggesnapsen under piskning ved lavt tempo
- Si til sidst mel og salt ned i dejen og vend blondiedejen rundt
- Kom blondiedejen i en form (22×22) beklædt med bagepapir
- Bag blondien ved 180 grader i 25 minutter hvorefter fyldet kommes på og bages endnu 10 minutter
- Imens blondien bages første etape laves af toppingen
Drømmekage topping:
- Smelt smør, sukker og sirup i en gryde ved medium varme
- Tilsæt kokos, havregryn og mælk og lad dette smelte sammen
- Når drømmekage toppingen er varmet godt igennem tages den af varmen og kommes oven på blondien
- Blondien bages yderligere 10 minutter i ovnen til toppingen bliver let gyldent og begynder at boble
- Tag blondien med drømmekage topping ud af ovnen og lad den køle af før den skæres i
- Server med en god kop kaffe til!
Velbekomme!
Er du også til de gode snaskede kager, så skal du prøve opskriften på den lækreste brownie med chokolade og nødder eller denne brownie med karamelmousse på toppen! MUMS!
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Ingen kommentarer endnu