Hjemmelavet varm chokolade

Pærekage med hvid chokolade cremeux

Pærekage-hvid-chokolade-cremeux

I den søde vintertid er det oplagt med en kage med varme krydderier. Gulerodskage og squashkage er noget alle kender, men kender du pærerkage? En kage med revne pærer og krydderiet smag! Denne smagsfyldte kage er med revne pærer og kanel, hvilket gør, at den minder en del om gulerodskage. Ovenpå pærerkagen er der den blødeste hvide chokolade cremeux – hvilket egentlig bare betyder blød creme. Cremen kræver lidt køledkabstid til at sætte sig, og kan med fordel laves aftenen før eller så skal den have nogle timer i køleskabet. Men nøj hvor er det ventetiden værd! Helt perfekt som topping til alle kager! Hvilken kage er din ynglings vinter kage? Skriv gerne en kommentar nedenfor.  Og nu til opskriften:

Ingredienser til Pærekage med hvid chokolade cremeux:

(6-8 personer – 16 cm springform)

Pærekage:

  • 2 æg
  • 100 g rørsukker
  • 50 g olie
  • 50 g mandelmel
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • Skal og saft fra 1/2 citron
  • 200 g revne pærer (ca. 2 mellem pærer)

Hvid chokolade cremeux:

  • 1/2 blad husblas
  • 2 æggeblommer
  • 10 g sukker
  • 145 g hvid chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • 0,5 tsk vanilje paste

 

Fremgangsmåde på Pærekage med hvid chokolade cremeux :

Pærekage:

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Tilsæt olien og citronsaft til æggesnapsen
  3. I en skål blandes almindelig mel, mandelmel, kanel og bagepulver.
  4. Alt det tørre sies i æggesnapsen. Resterende mandelstykker i sien hældes i dejen. Vend rundt til ens dej.
  5. Riv pærer og citronskal og vend dette i dejen.
  6. Beklæd bunden i en springform (16cm) med bagepapir.
  7. Kom pæredejen i springformen og bag i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  8. Tag kagen ud af ovnen når den er gylden og sluppet siderne.
  9. Lad kagen køle helt af inden chokolade cremeuxen kommes på kagen.

Hvid chokolade cremeux:

  1. Udblød husblas i vand i 15-20 minutter
  2. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål
  3. I en skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er nogenlunde opløst
  4. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  5. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og røres rundt
  6. Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring
  7. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si
  8. Vrid husblassen og kom den i æg og flødemassen og rør rundt.
  9. Hæld æg og flødemassen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud
  10. Slut af med at stavblende chokoladecremeuxen blød og blank og sæt den på køl natten over eller til den er kølet ned ned og tyknet

Samling af kagen:

  1. Kom den hvide chokolade cremeux i en sprøjtepose med tyl, jeg brugte wilton 4B.
  2. Sæt fine dutter af hvid chokolade cremeux på pærekagen og server med det samme 🙂

 

Velbekomme!

 

Hvis du kan lide den kage kan du også lide den traditionelle Gulerodskage med Frosting som du kan finde HER

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Pærekage hvid chokolade cremeux  Pærekage med hvid chokolade cremeux Pærekage med hvid chokolade cremeux img_6664

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet varm chokolade