Pærekage med hvid chokolade cremeux

Fastelavnsboller med karamelcreme

Fastelavnsboller med karamelcreme

Fastelavnsboller findes i mange afskygninger. Selv på bloggen Kageliv her, er der mange varianter. Knasende, bløde, nogle med fløde, andre med creme og remonce og så videre. En fastelavnsbolle er en lille sød sag som burde blive spist hele året. Jeg elsker en blød fastelavnsbolle med en god creme indeni. Denne opskrift indeholder fastelavnsboller med karamelcreme. En vaniljecreme blandet med en sød karamel. Fastelavnsbollen er toppet med en kakao glasur og karamelkugler? What’s not to like? Hvis du spørger mig. er det bare at komme igang! Frem for selv at koge din karamel under omrøring eller at skulle varme den i en gryde, kan du eventuelt koge hele dåsen i vand i 3-4 timer, hvor den bare passer sig selv – og så får du en blød karamel som du kan blande med vaniljecremen. MUMS!

Ingredienser til fastelavnsboller med karamelcreme:

(25 stk. fastelavnsboller med karamelcreme)

Dej: 

  • 50 g gær
  • 2,5 dl alm mælk
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æg
  • 245 g alm hvedemel
  • 500 g hvid hvedemel fra Finax

Vaniljecreme:

  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vanilje pasta
  • 3 spsk sukker

Karamel:

  • 200 g kondenseret mælk (Svarende til en halv dåse)
  • 1 spsk sirup

Glasur og pynt:

  • Flormelis
  • Kakao
  • Vand
  • Karamelkugler fra Valrhona kan købes HER

 

Fremgangsmåde til fastelavnsboller med karamelcreme:

Dej:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken så du får en lun masse
  2. Bland den lune mælk og kærnemælken og opløs gæren deri
  3. Tilsæt æg, sukker og salt og rør rundt
  4. Tilsæt mel lidt af gangen og lad røremaskinen gøre arbejdet
  5. Ælt til dejen begynder at hænge fast på dejkrogen
  6. Sæt dejen til hævning i 1 time
  7. Imens laves vaniljecreme og karamel

Karamel:

  1. Kom kondenseret mælk og sirup i en gryde og lad den varme op til den bliver gylden og tykkere i konsistensen – dette tager ca. 10-15 minutter
  2. Sæt karamellen på køl til den skal bruges

Vaniljecreme:

  1. Bland alle ingredienser i en gryde og lad den varme op på mellem varme
  2. Rør i vaniljecremen hele tiden og lad den koge op
  3. Lad vaniljecremen slå nogle bobler, så den tykner og sætter sig
  4. Hæld vaniljecremen i en skål og kom folie ned på vaniljecremen og sæt den på køl til den skal bruges

Samling af fastelavnsboller med karamelcreme: 

  1. Rul dejen ud i til 0,5-1 cm tykkelse og skær firkanter
  2. Bland vaniljecreme og karamel til en samlet creme og placer creme på hver firkant dej
  3. Luk dejen omkring karamelcremen og rul fastelavnsbollerne runde
  4. Sæt dejen til hævning i 45 minutter
  5. Pensel fastelavnsbollerne med vand
  6. Bag Fastelavnsbollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter
  7. Afkøl og pynt med en glasur af flormelis, kakao og vand og drys med karamelkugler

Velbekomme!

 

Har du lyst til flere fastelavnsboller som Sprøde fastelavnsboller med Hindbær creme eller Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce? Så tag et kig!

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Fastelavnsboller med karamelcreme img_7306 img_7308

Reklame for Finax mel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pærekage med hvid chokolade cremeux