Koldhævede grove boller med kærner og frø

Sundere bounty – uden sukker

Sunde bounty

Har du smagt sundere bounty? Nej? Det må være en fejl, for disse lækre sundere bounty er bestemt en god erstatning for den usunde udgave med en masse sukker i. Disse består kun af 5 ingredienser og er rimelig let at overkomme. Disse sundere bounty er perfekte til en lille eftermiddags snack eller som en sundere madpakkesnack. De er lette at lave, specielt hvis du ikke ønsker at temperere chokoladen, så er det bare at smelte den og bruge den med det samme! Formene på silikone halvkuglerne har jeg sat et link til, da der ofte er folk som spørger, hvor disse kan købes. Hvis ikke du har forme som dem, kan du selvfølgelig bruge alverdens andre forme – kun fantasien sætter grænser – og selvfølgelig at du kan få chokoladen op af formene, når de er størknet 😉

Så frygt ej og glæd dig til denne sundere bounty som smager fantastisk.

Ingredienser til sundere bounty – uden sukker:

(15 stk)

  • 130 g kokosfedt (ca. Halvdelen af kokosfedtet fra en kold kokosdåse)
  • 1 spsk honning
  • 90 g tørret kokos
  • 2 tsk kokos vand
  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • Guldstøv

 

Fremgangsmåde til sundere bounty – uden sukker:

Bounty masse: 

  1. Dagen inden sættes en dåse med kokosmælk på køl.
  2. Dagen efter tages kokosfedtet (det hvide tykke) ud af bøtten
  3. Kokosfedtet piskes luftigt med honning
  4. Tilsæt herefter det tørret kokos og juster med lidt kokosvand

Chokolade og fyldning af halvkugle silikoneforme:

  1. Hak chokoladen fint og kom 2/3 i en skål, som kan tåle mikroovn
  2. Smelt chokoladen ved jævnlig omrøring ca. hver 15-20 sekund indtil chokoladen har ca. 48-50 grader
  3. Kom herefter den resterende del op i chokoladen og lad den blive kølet ned til ca. 31-32 grader.
  4. Drys med guldstøv i alle hullerne af silikoneformen
  5. Fordel derefter den mørke chokolade i silikoneformen og sørg for at chokoladen er op af alle sider i hullerne
  6. Vend herefter silikoneformen på hovedet og ryst chokoladen ud på et stykke bagepapir
  7. Skrab overfladen på silikoneformen med en palet, så det meste chokolade der ikke er i hullerne skrabes væk
  8. Sæt silikoneformen på køl indtil chokoladen er størknet

Efter køl:

  1. Skrab imens den resterende chokolade fra bagepapiret op i skålen igen, da denne godt kan bruges som bund på de sundere bounty
  2. Når chokoladen er størknet fyldes halvkuglehullerne med sundere bounty masse – næsten til kanten- der skal gøres lidt plads til det sidste lag chokolade, som lukker de sundere bounty.
  3. Gentag med alle hullerne og sæt formen på køl igen
  4. Smelt den resterende chokolade i mikroovnen og hæld den herefter og silikoneformen og alle hullerne igen
  5. Sørg for at alle huller er lukket med chokolade og afslut igen med at skrabe overfladen af med med en palet
  6. Sæt nu igen silikoneformen på køl i mindst 1 time til de sundere bounty er størknet og klar til at blive poppet ud af silikoneformene
  7. Pop dem ud af silikoneformene og nyd med det samme
  8. Opbevares på køl

Velbekomme!

Sundere bounty

Sundere bounty

2 kommentarer

  • Louise Petersen

    Hvordan håndterer du en silikoneform ? Jeg plejer at bruge de hårde plast. Synes de er lidt svære at holde i silikone og skrabe for chokolade. Men vil gerne bruge silikoneforme. Findes der en video?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er rigtig, den er en del “shaky”. Men jeg holder bare på siderne når chokoladen kommer deri og vender rundt og ryster chokoladen ud mens jeg holder i siderne. Og ja det er noget svineri – men det virker 🙂 har desværre ikke guidevideo.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede grove boller med kærner og frø