Valentinskage – små kager med jordbærmousse

Smukke kager med jordbærmousse til dessert? Ja tak! Disse smukke små kager med jordbærmousse er perfekte at servere for dine gæster næste gang du får besøg. Kagerne kræver lidt forberedelse, men hvorfor ikke også gøre lidt ud af det for dine gæster? De små kager består af en chokolade kiksebund, en jordbærmousse med en glace toppet med en lille chokoladekiks. Så skønt! Kagerne er desuden en perfekt dessert at forkæle kæresten med d. 14. februar – nemlig valentinsdag.
Specielt i USA er det noget folk gør meget ud af, men det er også begyndt at komme stille og roligt til Danmark. I princippet burde man jo fejre kærligheden hver dag, men det er som om folk gør ekstra meget ud af den netop d. 14. februar. Hvis ikke du har en kæreste kan man jo også fejre at man har en dejlig familie eller nogle venner med disse lækre kager med jordbærmousse.
Ingredienser til små kager med jordbærmousse:
(12 små kager med jordbærmousse)
Jordbærpuree:
- 200 g jordbær fra frost
- 3 spsk sukker
- saft fra 1/2 citron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk vand
Jordbærmousse:
- 3 stk Husblas
- Jordbærpureen
- 200 g neutral skyr
- 1,5 dl fløde
Chokoladekiks – Mørdej:
- 75 g mel
- 25 g sukker
- 35 g smør
- 1/4 æg = 13 g
- 2 spsk kakao
- 2,5 tsk vand
Glace:
- 3 husblas
- 70 g sukker
- 75 g glucose
- 45 g = ca. 0,6 dl
- 75 g hvid chokolade
- 50 g kondenseret mælk
- pastafarve (pink og rød blandet)
Fremgangsmåde til små kager med jordbærmousse:
Jordbærpure:
- Husblas udblødes i en skål 15-20 minutters
- Jordbær fra frost kommes i en gryde med de resterende ingredienser (vand, citron, sukker og vanilje)
- Kog jordbær til en grød – dette tager ca. 10-15 minutter
- Når jordbær er kogt helt ud stavblendes jordbærgrøden til en blød pure
- Den udblødte husblas kommes ned i pureen og sættes til afkøling på køkkenbordet
- Jordbærpureen kan først vendes med fløde og skyr når den hr ca. 35 grader
Jordbærmousse:
- Når jordbærpureen er ved at være faldet godt i temperatur piskes fløden til skum og skyr vendes i
- Vend først lidt skyr og fløde over i jordbærpureen og rør rundt og vend derefter denne over i den resterende fløde og skyr
- Hæld nu jordbærmoussen i en sprøjtepose, som sprøjtes ned i (5cm diameter) halvkugleforme
- Disse skal gerne bankes ned i bordet for at undgå bobler. Sæt halvkugleformene på et bræt, beklæd med husholdningsfilm og sæt disse i fryseren minimum 2 timer
Chokoladekiks – Mørdej:
- Bland mel, sukker og stuetempereret smør og rør rundt til det ligner revet parmesan
- Tilsæt kakao og rør rundt igen
- Tilsæt til sidst æg og vand og rør til dejen er en samlet masse
- Kom mørdejen i en frysepose og lad den køle af i køleskabet i 30-40 minutter
- Rul herefter dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, måske lidt tyndere, og udstik chokoladekiks en udstikker af ca 5-6 cm
- Den resterende dej udstikkes med en lille udstikker som pynt til toppen af mousserne
- Bag chokoladekiksene ved 200 grader i 8-10 minutter
- Afkøl chokoladekiksene
Glace og samling af kager med jordbærmousse:
- Udblød husblas i rigeligt vand 10-15 minutter
- I en gryde koges sukker, vand og glucose kort op
- Imens hakkes den hvide chokolade fint og kommes i en skål
- Den kondenserede mælk og husblas røres i sukkermassen
- Hæld den varme masse over chokoladen og lad den stå et minut før du rører det stille rundt med en dejskraber – pisk ikke da dette vil medføre bobler
- Hæld glacen i et litermål og tilsæt den ønskede farve
- Kom stavblendere ned i massen, gerne skråt ned for at undgå bobler
- Stavblend massen til den er blank og samlet
- Lad glacen køle ned til ca. 35 grader hvorefter den hældes over de frosne halvkugler
- Sørg for at sætte halvkuglerne oven på en mindre “ting”, så glacen kan løbe ned af siderne
- Når glacen har sat sig på mousserne, placeres de oven på de små chokoladekiks, og en lille chokoladekiks placeres på toppen
- Server de små kager med jordbærmousse med det samme
Velbekomme!
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Ingen kommentarer endnu