Øllebrød med hvid chokoladecreme

Valentinskage – Rød grød med fløde med cookiebund

Rød grød med fløde

I Danmark er rød grød med fløde jo nærmest en national dessert. Den kan laves i mange versioner, men de fleste er den med en bærgrød og flydende fløde på toppen – SÅ lækkert! Men til trods for den lækre variant af grød har jeg haft lyst til at prøve at tviste den ellers gode rød grød med fløde. “Rød grød” er blevet til en fast jordbærmidte og “Fløden” er blevet til en lækker, frisk vaniljemousse som danner omkring den lille jordbærmidte. Det vil sige du får en dejlig vaniljemousse med en sød og syrlig jordbærmidte. Desuden er den røde grød med fløde sat på en lille bund af en chocolate chip cookie – hvilket bestemt ikke gør kagen ringere. Som pynt er kagen pyntet med røde chokoladekugler, så fine!

Ingredienser til rød grød med fløde:

(6 kager)

Jordbærmidte:

  • 1/2 blad husblas
  • 110 g frosne jordbær
  • Saft og skal fra 1/2 økologisk citron
  • 2 tsk sukker

Vaniljemousse:

  • 4 blad husblas
  • 3,5 dl fløde
  • 200 g skyr
  • 40 g sukker
  • 1 stang vanilje

Chocolate chip cookie bund: 

  • 70 g hvid sukker
  • 110 g brun farin
  • 130 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 225 g mel
  • 70 g mørk chokolade

Fremgangsmåde til rød grød med fløde:

Jordbærmidte:

  1. Kom husblas i rigeligt med vand
  2. I en gryde kommes resten af ingredienserne
  3. Jordbærgrøden koges i 10-15 minutter til jordbærene er kogt helt ud
  4. Herefter tages grøden af varmen og husblas kommes i og røres rundt
  5. Til sidst stavblendes jordbærgrøden til en blød grød
  6. Fyld små halvkugleforme (3 centimeter i diameter) og kom jordbærmidterne på frys i 1-1½ time

Vaniljemousse:

  1. Når jordbærmidterne har sat sig laves vaniljemoussen
  2. Kom husblas i en skål med rigeligt vand imens laves vaniljemassen
  3. I en gryde varmes 1 dl af fløden sammen med sukker og vanilje indtil sukker er smeltet
  4. Lad efterfølgende den varme fløde køle ned til 35-37 grader
  5. Pisk resten af fløden til let skum og vend den sammen med skyr
  6. Når den varme fløde er kølet af vendes en smule fløde og skyrskum over i den lune fløde
  7. Dette gøres et par gange hvorefter den “lune” del vendes op i den “kolde” skum
  8. Moussen vendes rundt til en ensartet masse hvorefter den kommes på sprøjtepose
  9. Fyld halvdelen af halvkugleformen (7 centimeter i diameter)  med vanilje mousse
  10. Placer efterfølgende en jordbærmidte i vaniljemoussen og fyld herefter vaniljemousse oveni, så jordbærmidten er dækket (Se billede)
  11. Skrab toppen af vaniljemoussen så den er helt plan
  12. Tag en frysepose og læg ovenpå mousserne og sæt herefter vaniljemoussekuglerne i fryseren i 4-5 timer eller til dagen efter

Chocolate chip cookie bund: 

  1. Kom sukker og brun farin i en skål og tilsæt det smeltede smør
  2. Pisk smør og sukker til en flydende masse, hvorefter ægget piskes med til en lys og luftig masse
  3. I en anden skål blandes mel, salt og natron
  4. Tilsæt melblandingen til den flydende masse og pisk rundt til alt er samlet
  5. Hak chokoladen og tilsæt cookiedejen
  6. Kom cookiedejen i små ringe/forme som passer til moussekuglerne
  7. Bag cookiesne i 8-10 minutter ved 200 grader
  8. Lad dem køle af hvorefter mousse og cookie samles

Samling af Rød grød med fløde:

  1. Tag den afkølede chocolate chip cookie og placer den på det fad du skal servere “rød grød med fløde”.
  2. Placer en frossen mousse halvkugle på hver chocolate chip cookie og pynt med ønsket pynt
  3. Lad mousserne temperere lidt så de ikke bliver serveres frosne (tager omkring 30 minutter)
  4. Og så er det ellers bare at gå ombord i den “moderne” rød grød med fløde!

Velbekomme!

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Rød grød med fløde img_7431 img_7432 img_7433

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrød med hvid chokoladecreme