Kardemomme snurrer

Karamel cheesecake – dulce de leche

karamel cheesecake

Jeg elsker karamel og jeg elsker cheesecake, så jeg tænkte hvorfor ikke lave en karamel cheesecake? Hvis du kender til dulce de leche/ kondenceret mælk/ karameliseret mælk, så ved du hvad for et fantastisk produkt dette er. Det kan bruges i alle mulige desserter, jeg har f.eks. lavet denne saltkaramel is, som også er lavet med dulche de leche, så let! Nå men tilbage til denne karamel cheesecake, som indeholder en skøn kiksebund med hint af karamel, cheesecake fyld spækket med dulche de leche og en creme fraise top med dulche de leche mønster – så ser du, en karamel cheesecake fyldt med karamel! Denne cheesecake er en bagt cheesecake. Men frygt ej, det er ganske simpelt og den skal ikke bage længere end maks 1 time – hvilket er min hovedregel. Den skal “bævre” uden at bævre som en flydende, men den må gerne kunne rystes en smule. Når cheesecaken efterfølgende har sat sig på køl i 4-5 timer eller natten over, har du den blødeste karamel cheesecake ingen af dine gæster kan modstå. Kagen kan med fordel laves dagen før så du er forberedt til dine gæster. Har du forresten planlagt at dække et fint bord til dine gæster? Hvis ikke kan du måske finde inspiration hos moodings.dkhvor der desuden er gratis fragt. Tag et kig, så du kan få dækket et fint bord til din karamel cheesecake – det fortjener den!

 

Ingredienser til karamel cheesecake:

(6-8 personer i 16 cm springform)

Bund:

  • 150 g digistive kiks
  • 60 g smør
  • 1/2 tsk kanel

Cheesecake fyld:

  • 400 g neutral flødeost eks. philidelphia
  • 60 g sukker
  • 2 æg
  • 250 g dulce de leche (fra en normal bøtte på 400 g – der skal bruges karamel til pynt også)

Creme fraise topping med karamel:

  • 1 spsk sukker
  • 0,4 L creme fraise
  • Dulce de leche til mønster

 

Fremgangsmåde til karamel cheesecake:

Bund:

  1. Blend kiks til smuldr og tilsæt smeltet smør og kanel
  2. Beklæd bunden af springformen med bagepapir og smør siderne med smør og klip stykker af bagepapir som passer til siderne (som var det kageplast)
  3. Pres kiksebunden ud i springformen og lidt op af siderne
  4. Sæt bunden på køl mens cheesecake fyldet laves

Cheesecake fyld og afbagning:

  1. Pisk flødeost sammen med sukker til en luftig konsistens
  2. Tilsæt herefter dulche de leche og pisk sammen (massen vil blive mere flydende)
  3. Til sidst piskes et æg i af gangen
  4. Hæld cheesecake fyld i springformen og giv formen et par bank i bordet så de fleste bobler forsvinder
  5. Bag din karamel cheesecake i ovnen på 155 grader i 50-55 minutter – til den er fast men stadig lidt “bævrende”
  6. Tag din karamel cheesecake ud af ovnen og lav nu creme fraise topping

Creme fraise topping med karamel:

  1. Bland creme fraise og sukker
  2. Hæld den på din karamel cheesecake og fordel den jævn
  3. Kom dulche de leche på sprøjtepose med en tynd rund tyl og sprøjt cirkler på creme fraise toppen
  4. Lad den stå 5 minutter på køkkenbordet hvorefter du trækker streger med en nål/træpind eller lign fra kanten ind til midten, så karamellen får det flotte mønster
  5. Sæt herefter din karamel cheesecake på køl i 4-5 timer, gerne natten over
  6. Ved servering fjernes cheesecaken fra bagepapir og serveres med det samme

Velbekomme!

Hvis du også elsker cheesecake, så kan jeg varmt anbefale både chokolade cheesecake og en helt neutral vanilje cheesecake 

Karamel cheesecake img_7564 img_7565

2 kommentarer

  • Sofia

    Kære Nanna
    Hvordan får du creme fraiche-toppen til at blive så fast?
    Med venlig hilsen
    Sofia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Sofia
      Den sætter sig når den kommer på køl. Det handler også om at bruge så høj en fedt procent som muligt, da de fedtreducerede ofte har en tyndere konsistens 🙂 Håber det gav svar nok

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kardemomme snurrer