Karamel cheesecake - dulce de leche

Granola – lynhurtig og sund

Granola

Hver morgen spiser jeg enten havregrød, chiagrød eller skyr med granola. Jeg elsker at lave min egen, da jeg nemt kan tilsætte en hulens masse nødder, kerner og frø. Jeg kan godt lide at tilsætte hakkede dadler i min granola, da jeg synes det giver et godt tvist af lidt sødt. Derudover kan jeg godt lide at tilsætte lidt salte nødder som cashewnødder til min granola, da denne biddrager med lidt salt. Den er simpel at lave. Det kræver kun et hurtigt miks at nødder og ingredienser og så ind i ovnen i 25-30 minutter samt afkøling – og vupti, så har du din egen hjemmelavet og sunde granola.

Granolaen kan sagtens gemmes flere dage i en tætsluttet beholder. Jeg gør oftest det, at jeg gemmer halvdelen af min granola i en bøtte der lukkes godt til, og spiser så den anden del først. Så kan jeg nemlig tage den gemte og “friske” del frem, som ikke er blevet lukket op for hver morgen. På den måde synes jeg man får en friskere granola over længere tid. Og hvis du nu vil “synde” lidt en dejlig aften, så er den her granola også helt perfekt oven på en god is. Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser til granola:

 • 120 g grovvalsede havregryn
 • 1 dl græskarkerner
 • 1/2 dl chiafrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl hampefrø
 • 60 g nødder (jeg brugte cashewnødder – hvilket giver et godt saltet tvist)
 • 80 g dadler uden sten (jeg brugte dadler med kanel omkring – hvilket giver et godt sødt tvist)
 • 25 g honning
 • 20 g kokosolie

Fremgangsmåde til granola:

 1. Miks alle frø, nødder og kerner i en skål
 2. Hak dadlerne fint og tilsæt
 3. Smelt kokosolien og tilsæt denne til det tørre sammen med honningen
 4. Rør det gør rundt så både kokosolie og honning er godt mikset ind i frø og kerner
 5. Hæld granolaen ud på en bageplade
 6. Bag i ovnen ved 150 grader i 25-30 minutter, vendt lidt undervejs og bag lige til det begynder at blive let gyldent
 7. Afkøl og kom på bøtte
 8. Spis til morgenmad, snack, ovenpå din greenie eller skyr, eller måske på en god Chiagrød? – Som sagt, kun fantasien sætter grænser

Velbekomme!

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Granola

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamel cheesecake - dulce de leche