Flødeboller med nutella midte

Små kærnemælkshorn med jordbær og remonce

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn er for mig en brødkage som altid er blevet lavet hos min mormor. Et kærnemælkshorn kan fyldes med alverdens ingredienser, som chokolade, bær eller lign. afhængig af årstiden. Disse lækre kærnemælkshorn er fyldt med en god remonce og friske jordbær, som smelter sammen under bagningen. SÅ SKØNT! Kærnemælkshornene kan med fordel laves flere dage før de skal bruges, og hvis du har ekstra fryserplads kan du også lave en ekstra stor portion. De er nemlig meget simple at tage op, og vupti så har du friske kærnemælkshorn til dine gæster. Hvis du ønsker nogle ekstra søde kærnemælkshorn kan du lave en let glasur og pynte dem med, men hvis du ønsker dem som de er, er de også helt skønne og simple blot lune.

Ingredienser til små kærnemælkshorn med jordbær og remonce:

(12-16 stk. kærnemælkshorn)

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 dl lunken kærnemælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 50 g stenformalet mel (Finax)
  • 280-300 g hvedemel
  • 1 æg
  • 70 g smør

Remonce:

  • 50 g stuetempereret smør
  • 45 g marcipan
  • 35 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Andet:

  • Jordbær
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde til kærnemælkshorn:

Dej:

  1. Lun kærnemælken og hæld den i en skål over gær
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt, æg og kardemomme og rør rundt til en ens masse
  3. Tilsæt stenformalet mel og lad røremaskinen røre let rundt
  4. Tilsæt 200 g mel og rør rundt
  5. Hak herefter smør i små stykker og tilsæt dejen lidt af gangen
  6. Til slut tilsættes den resterende mel indtil den slipper dejskålen
  7. Stil dejen lunt og lad den hæve i en time
  8. Lav imens remonce

Remonce:

  1. Bland smør, sukker og vaniljesukker til en blød masse
  2. Hak marcipanen fint og bland det sammen med smør og sukkermassen og remoncen er nu klar til brug

Samling og afbagning:

  1. Hak jordbær fint til små tern
  2. Hæld nu dejen ud på bordet og rul dejen til rektangel på 3/4 cm tykkelse
  3. Skær trekanter i ønskede størrelser og placer remonce og jordbærtern i den tykke ende
  4. Rul trekanterne til horn, start i den tykke ende med remonce og jordbær
  5. Gentag med alle horn og sæt dem til hævning i 30 minutter
  6. Pensel kærnemælkshornene med æg
  7. Bag de lækre kærnemælkshorn ved 200 grader alm ovn i 8-10 minutter, til gyldne
  8. Afkøl og nyd!

Velbekomme!

 

Og forresten, hop op i hjørnet af bloggen og klik på den grønne knap “FØLG BLOG” – så er du sikker på ikke at gå glip af nogle af de lækre opskrifter.

 

img_7724 img_7725 img_7728

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med nutella midte