Bagt grød med rabarber og jordbær

Rabarbertærte med hvid chokolade

Rabarbertærte

Det er nu tiden er til rabarbertærte! Butikkerne og haverne bugner med friske rabarber, så hvorfor ikke få dem brugt fornuftigt i en dejlig tærte? Denne Rabarbertærte er lavet på en sprød tærtebund og en rabarberchokolade af hvid chokolade. Syrlig af den friske rabarber og sød af den hvide chokolade. Mums! Jeg elsker rabarber og specielt hvis det bliver koblet med en sød kage. De er sommerdage fortjener en sød kage som denne, og er perfekt med en kop god IskaffeMums! Her er opskriften!

Ingredienser til rabarbertærte med hvid chokolade:

(6-8 personer)

Tærtebund:

  • 230 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 155 g koldt smør
  • 1 æg

Rabarberchokolade:

  • 2 husblas
  • 240 g rabarber
  • 3 spsk sukker
  • saft fra 1 lime
  • 4 spsk vand
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 dråbe rød frugtfarve (afhængig af rabarbernes farve)

 

Fremgangsmåde til rabarbertærte:

Tærtebund:

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  2. Tilsæt koldt smør lidt efter lidt under omrøring
  3. Når du opnår en smuldret masse tilsættes ægget
  4. Vend mørdejen rundt indtil ægget er samlet med den smuldret masse
  5. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse
  6. Kom mørdejen på køl i 10 minutter
  7. Efter afkøling beklædes tærteformen (24 cm diameter) med mørdejen og kanterne skæres til
  8. Bag tærtebunden i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter – til gylden tærte
  9. Afkøl tærtebunden og lav rabarberchokoladen imens

 

Rabarberchokolade:

  1. Udblød husblas i en skål med vand i 10-15 minutter
  2. I en gryde koges en rabarbergrød af rabarber, vand, limesaft og sukker, tager ca. 10-15 minutter
  3. Når rabarbergrøden er kogt godt igennem stavblendes den til en blød rabarbergrød uden klumper
  4. Husblas tilsættes den bløde rabarbergrød og opløses deri
  5. I en skål kommes hakket hvid chokolade
  6. Hæld den varme rabarbergrød over den hakkede hvide chokolade og lad det stå et minut
  7. Rør i rabarbergrøden med en dejskraber i bunden af skålen og gentag indtil chokolade og rabarbergrøden er blandet
  8. Til sidst tilsættes rød frugtfarve, hvis du synes den har brug for et lille farveboost
  9. Hæld rabarberchokoladen i den afkølede tærtebund
  10. Sæt rabarbertærten på køl i 2-3 timer indtil den har sat sig
  11. Pynt og server!

Velbekomme!

 

Hvis du er til Rabarberkage så skal du prøve denne Rabarberblondie med marengs

Rabarbertærte img_7909

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med rabarber og jordbær