Små sunde kernebrød

Sunde Romkugler

Sunde romkugler

Romkugler er normalvis en “restekage”. I dag bruger bageren resterne af kagerne, der ikke blev spist og rører dem sammen med hindbær, kakao og romessens. Disse sunde romkugler er helt fri for gammel usund kage men derimod fyldt med sunde sager i form af dadler, hasselnødder og havregryn! Helt uden sukker og helt uden mel! De søde dadler giver en blød konsistens og en sød smag sammen med de blendede nødder. Dadler er en perfekt ingrediens til at søde kager der ikke skal fyldes med hvid sukker! En fantastisk ingrediens i det “sunde” køkken.

Disse sunde romkugler smager fantastisk, og hvis man ikke ved det, skulle man tro det var lavet på kage! Du kan rulle romkuglerne i hvad du ønsker. Hvis du ønsker helt uden sukker kan du rulle de sunde romkugler i havregryn. Disse sunde romkugler er perfekte at tage med til en lille snack, en sund kage eller hapser – to go!

Ingredienser til sunde romkugler:

(20-25 stk små sunde romkugler)

 • 250 g udstenet dadler
 • 75 g hasselnødder
 • 1 dl grove havregryn
 • 2 spsk kakao
 • 2 spsk romessens
 • Krymmel eller havregryn til at rulle de sunde romkugler i

Fremgangsmåde til sunde romkugler:

 1. Blend hasselnødder til mindre stykker
 2. Tilsæt havregryn og dadler og blend til ønskede konsistens
 3. Tilsæt til sidst kakao og romessens og blend til en ensartet masse
 4. Sæt romkuglemassen på køl i 1 time før romkuglerne trilles
 5. Tril romkuglerne i krymmel eller hvad du ellers ønsker
 6. Nyd længe det varer – de ryger nemlig hurtigt!

Velbekomme!

 

Hvis du er mere til almindelige romkugler, så har jeg en skøn opskrift lige HER. Denne opskrift er lavet på en masse skønne kagerester. Når jeg har kage tilovers, eller noget kage der ikke er lykkedes helt som jeg gerne ville, så gemmer jeg det altid i fryseren, og når jeg har nok rester, bliver der lavet en god omgang syndige romkugler! Den bedste måde at få bekæmpet madspild/kagespild!

img_7803 img_7804

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små sunde kernebrød