Lagkage med jordbærskum

Isvafler med bananis og kokos

Sommeren er over os, og hvad er bedre end en frisk is? Jeg har længe lavet meget bananis, som jo egentlig bare er frosne, meget modne, bananer i skiver, som blendes i en blender. Det er et skønt alternativ til flødeis med en masse sukker og fløde. Bananisen har den blødeste konsistens som du sagtens kan blande med flere smage. F.eks. kan du tilsætte frysetørret hindbær, hvilket giver en skøn og frisk smag til bananisen.

Denne bananis er samlet til isvafler, bananvafler og bananis. Disse isvafler er bedst nylavet, da de bliver lidt hårde hvis du først samler dem og kommer dem på frys. Så læg isen i vaflerne og spis de med det samme. Alternativt kan du bage vaflerne på forhånd, komme dem i fryseren og så tage dem op, når du skal lave bananisen.

Isvafler med bananis og kokos:

(8-10 isvafler)

Bananvafler:

  • 3 modne bananer
  • 4 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 60 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 30 g groft kokosmel

Bananis:

  • 2 frosne bananer skåret i skiver
  • Lidt mælk til blenderen

Fremgangsmåde til isvafler med bananis og kokos:

Bananvafler:

  1. Blend våde ingredienser og bananer i en blender
  2. Tilsæt herefter de tørre og blend til en tyk banandej
  3. Lad banandejen hvile et par minutter indtil vaffeljernet er opvarmet
  4. Pensel vaffeljernet med olie
  5. Hæld banandej på vaffeljernet og bag bananvafler
  6. Afkøl vafler og halver dem, så de kan samles med bananis i midten

Bananis:

  1. Bananisen laves ved at du kommer frosne bananer i en blender sammen med en lille sjat mælk
  2. Nu skal der blendes løs
  3. Først vil bananerne blive helt smuldret – og her skal du ikke tænke at du har gjort noget forkert, det er blot vejen til den bløde bananis
  4. Blend blot videre indtil du får en blød og creme bananis
  5. Stil bananisen på køl i 15 minutter
  6. Rul iskugler af bananisen og placer dem på bananvaflerne og læg en bananvaffel oven på
  7. Vupti, så har du nogle skønne isvafler klar til nydelse!

TIP: Hvis du er til chokoladesovs og kokos, så kan jeg anbefale at smelte lidt mørk chokolade og “hælde” lidt over isvaflen og efterfølgende drysse med kokos.

 

Velbekomme!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lagkage med jordbærskum