Brownie med kikærter

Projekt bryllupskage

Projekt bryllupskage:

 

Weekendens bryllup og min første rigtige store bryllupskage er gennemført! Sikke en weekend og sikke et projekt. Et projekt der ikke bare lige gøres på en dag men flere dage, for ikke at tale om forberedelserne op til at skulle lave en bryllupskage.

 

Længe til brylluppet og forberedelse af bryllupskagen:

Allerede tilbage i foråret hvor jeg blev spurgt, gik hjernen i gang med at tænke i bryllupskage, smage, sammensætning, konsistens mm. Når jeg bliver spurgt om at ville lave større kager, går min hjerne i gang med det samme. Først og fremmest skulle brudeparret selvfølgelig være tilfredse med smag og sammensætning. Jeg var dog så heldig at have et meget fleksibelt brudepar, som var meget åbne for mine forslag.

Jeg har en kærlighed til rabarber og hvid chokolade, hvilket jeg afprøvede på dem. De var med på ideen, så jeg byggede videre på smagene. Jeg var sikker på at vi skulle bruge marcipan, både fordi bruden er vild med marcipan, men også fordi jeg ikke er så meget til fondant. Ofte oplever jeg at folk alligevel skubber det til side på en kage. Og hvis jeg skal lave en kage, skal det spises! Vi var derfor meget sikre på marcipanen, som der gerne måtte være en masse af.

Farverne på bryllupskagen var vi enige i skulle være meget neutrale og naturagtige. Den skulle ikke blive for farverig men en ”rolig” kage som passede til hele weekendens rolige udgangspunkt og afslappede stemning.

Jeg har for længe siden investeret mig i et kagefad i 3 etager, så jeg vidste allerede at dette selvfølgelig skulle bruge i denne fine anledning. Men på trods at gæsteantallet var dette stativ ikke tilnærmelsesvis nok, og jeg kunne derfor hurtig regne ud at der også skulle kager ved siden af. Alt i alt endte vi med at aftale kage til ca. 90 personer, da kagen skulle serveres om eftermiddagen til eftermiddags bobler inden den store middag. Der skulle derfor være nok, da folk ofte tager mere om eftermiddagen end efter en stor middag med flere retter. Så i alt måtte der 5 store kager til i hhv. 1×20, 2×22, 2×25 og 1×32 cm kager.

Jeg kan faktisk godt lide ideen med at få serveret bryllupskagen om eftermiddagen. Både fordi folk spiser mere og sætter større pris på en god kage, men også fordi kagen bliver præsenteret bedre i dagslys end en mørk aften hvor folk er mætte og trætte.

 

Længe har jeg gået og forberedt, hvad der skulle bruges både ingredienser og materialer. Ugen op til brylluppet, som skulle holdes lørdag, blev hver dag sat af til én del af projektet, da jeg kun kunne bruge lidt af eftermiddagene og aftenerne pga. fuldtidsjob. Det krævede lidt planlægning for at få det hele til at gå op.

 

Mit program for ugen op til brylluppet:

Tirsdag blev brugt til indkøb.

Onsdag blev brugt til at lave bundene og den hvide chokolademousse.

Torsdag blev brugt til at ”støbe” kagerne med bunde, rabarbermousse og hvid chokolademousse.

Fredag blev brugt til at få købt den sidste pynt samt lavet chokolade pynt + transport til stedet.

Lørdag, bryllupsdagen, blev kagerne smurt op med smørcreme, betrukket dem med marcipanbånd og pyntet.

 

Brudeparret skulle giftes kl. 12, og kagen skulle derfor være færdig inden da. Kagen skulle serveres kl. 15, så jeg ville derfor ikke have tid til at skulle lave mere efter kirken. En god tilrettelæggelse og forberedelse har givet pote for en vellykket bryllupskage.

 

De to vigtigste dage for bryllupskagen:

Torsdag følte jeg, var den dag jeg ”frygtede” mest, da de berømte mousser skulle laves. Mousser kan til tider være drilske, hvis man ikke koncentrerer sig nok. Og da der skulle laves mousser i så store portioner, blev jeg en smule spændt, da jeg aldrig har lavet kager i disse størrelser før. Jeg delte portionerne op i 3, så hvis det skulle gå galt, så ville alt ikke være spildt. Alt gik heldigvis som det skulle. En blød rabarbermousse der var lige til at hælde på bundene og en hvid chokolademousse der blev pisket op uden at blive grynet. SMUKT! So far so good! Nu skulle de bare sætte sig, hvilket de heldigvis også gjorde helt perfekt uden at blive sådan en stiv gele som man nogle gange kan komme ud for ved moussekager – hvilket ikke er særlig lækkert, hvis du spørger mig. En blød rabarbermousse og cremet hvid chokolademousse.

Lørdag var dagen hvor det hele skulle bestå sin prøve. Jeg stod op kl. 7, hvor jeg så gik i gang med at befri kagerne fra kageplasten og kageringene. Derefter fik jeg pisket en luftig smørcreme, som skulle smøres omkring kagerne, så de kunne få en hvid grundbund inde under marcipanen. Efter på smøring og efterfølgende afkøling af smørcremen, æltede jeg marcipanen og fik skåret marcipanbånd. Marcipanbåndet blev påsat kagerne, hvorefter de kom på køl mens blomsterne og resten af pynten blev gjort klar. OG nu til en af de sjove dele i en kage – pynten! Kagen blev pyntet og sat på køl indtil den skulle serveres, hvilket den blev gjort kl. 15:00.

 

 

Folk var meget søde og gav de fineste kommentarer, og det vigtigste af det hele, brudeparret var tilfredse og meget glade. Og ALT blev spist, og flere tog to gange kage.

En vellykket fest og kage!

 

 

2 kommentarer

 • Kirsten villadsen

  Aldrig har jeg set så smuk og æstetik en bryllupskage 👍😍
  Du må gøre dette til en levevej, tænk sig at være så dygtig som dig, Nana.
  Du er jo et natur talent og så passioneret hele vejen.🙏
  Så flot ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med kikærter