Solbærmuffins med hvid chokolade

Gammeldags æblekage

En kage jeg husker helt tilbage fra min barndom er gammeldags æblekage. En kage min mormor altid lavede. Hun stod og kogte flere gryder af æblegrød og lagde det sammen med en pisket fløde og makroner og så ribsgele på toppen. Både makroner og ribsgele har jeg skibbet, da jeg synes noget hjemmelavet crunch er meget bedre og at ribsgeleen ikke hører til. Men smag og behag, her kommer hvert fald en nyere version af gammeldags æblekage. MUMS!

Gammeldags æblekage:

4 portioner

Æblegrød:

  • 10 æbler
  • 2 tsk vanilje
  • 100 g sukker
  • 3 spsk vand

Havrecrunch:

  • 50 g sukker
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g havregryn

Andet:

  • 2,5 dl fløde

 

Fremgangsmåde til gammeldags æblekage:

 

Æblegrød:

  1. Skræl og kom æbler i en gryde med sukker og vand
  2. Kog en blød æblegrød, gerne med æblestykker der fortsat ikke er kogt ud
  3. Afkøl æblegrøden helt inden den samles med de resterende ingredienser

Havrecrunch:

  1. Smelt sukker på panden
  2. Hak mandlerne og kom dem på panden sammen med havregryn
  3. Bland det tørre med det smeltede sukker og lad det stege 1-2 minutter
  4. Tag det af varmen og hæld crunchen på et stykke bagepapir, hvor det afkøler og bliver sprødt

Samling af den gammeldags æblekage:

  1. Pisk en let flødeskum af fløden
  2. Kom skiftevis æblegrød, crunch og flødeskum i de ønskede skåle
  3. Drys med crunch på toppen
  4. Server med det samme eller lad det stå et par timer på køl til servering
  5. Ved flere timer på køl vil crunchen blive blød

 

Velbekomme!

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbærmuffins med hvid chokolade