Banan marmorkage

Hjemmelavede æbleskiver med nutella

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder hygge og lækre æbleskiver. Æbleskiver med godt fyld er altid et hit! Denne lækre æbleskive er krydret med appelsin, citron og kardemomme, og så er de fyldt med massere af god nutella i midten. Nogle af æbleskiverne tilsat jeg udover nutella også et lille stykke marcipan, hvilket var en god kombi. Julen er den hyggeligste tid som helt bestemt skal fyldes med en masse gode minder. Æbleskrive produktion med dine nærmeste er en af de hyggeligste stunder, hvis du spørger mig. Endnu bedre når de skal spises.

Æbleskiverne kan nemt fryses ned. Jeg laver altid en stor portion og fryser resten i fryseren, så de nemt kan tages op af fryseren og varmes til en god kop gløgg.

God æbleskivehygge og glædelig december

 

Hjemmelavede æbleskiver med nutella:

(35-40 stk.)

  • 450 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 5 dl kærnemælk
  • Saft og skal fra 1/2 appelsin og 1/2 citron
  • 0,5 dl solsikkeolie
  • Nutella (1/2 glas)

Fremgangsmåde til hjemmelavede æbleskiver med nutella:

  1. Stil din nutella på køl, så den kan “skæres” i stykker med en teske
  2. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  3. I en anden skål blandes kærnemælk, æg, appelsin- og citronsaft og olie
  4. Tilsæt det våde til det tørre under omrøring/piskning til en tyk dej
  5. Pisk æggehvider til en luftig masse og vend den langsomt uden af piske luften ud af dejen
  6. Opvarm din æbleskivepande med olie
  7. Fyld hullerne helt op og lad dem stege gyldne, hvorefter du vender dem en kvart omgang
  8. Udhul små kugler af nutella med en teske og fyld æbleskiverne med nutella
  9. Vend dem herefter en kvart omgang rundt, så den først stegte halvdel vender opad
  10. Gentag med resten dejen og nutella
  11. Spis med god marmelade og flormelis til

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan marmorkage