Mazarinkage med chokolademousse

Safran snurrer med æbleremonce

I julen hører sig luciabrød til, specielt hvis du har været i sverige i julen. Luciabrød spises oftest på luciadag, men de er så gode, at jeg vil vove at påstå at de kan spises hele året rundt. Nu er jeg jo en kageelsker, og har derfor piftet luciabrødene lidt op med lidt remonce og æble, hvilket giver en ekstra sød safran snurrer. Min kæreste sagde til mig, da han spiste en nybagt safran snurrer, at de smagte at helt nybagt wienerbrød med god remonce i midten. Dette tog jeg som et kompliment, da han virkelig elsker wienerbrød. Det må være al den gode smør og sukkersmag. Disse safran snurrer har netop lige en lille snert af safransmag, så det ikke bliver for meget. Æblerne giver en dejlig saftig safran snurrer, så den kan holde sig saftig i længere tid.

Snurrerne kan nemt fryses ned, så der kan nemt laves en dejlig stor portion, så de kan nydes hele julen. Både før og efter luciadag.

Et godt tip til gode og saftige safran snurrer er hvis du kan ælte dejen på en røremaskine. Hvis dejen får lov til at ælte nok giver det en endnu bedre blødhed i den færdige safran snurrer.

 

Ingredienser til safran snurrer med æbleremonce:

(25 stk)

Dej:

  • 50 g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 2 tsk vanilje
  • 1/8 tsk knust safran
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 800 g hvedemel (plus minus)
  • 100 g smør i tern

Remonce:

  • 200 g blødt smør (stuetempereret)
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 2 revet æbler (skal rives over dejen, når remonce er smurt ud)

Andet:

  • Æg til pensling
  • Sukker

Fremgangsmåde til safran snurrer med æbleremonce:

Dej:

  1. Lun mælken til den er fingervarm
  2. Tilsæt knust safran, vaniljesukker, safran og sukker til mælken
  3. Bland mælken med gær og rør gæret ud
  4. Tilsæt melet lidt af gangen
  5. Når alt melet er rørt ud og dejen slipper skålen tilsættes smør i tern
  6. Dejen vil til at starte med klistre til skålen igen, men den skal blot ælte nok, for at den begynder at samle sig igen omkring dejkrogen
  7. Sæt dejen et lunt sted og lad dejen hæve i 1,5 til 2 timer
  8. Imens kan remonce laves

Remonce:

  1. Bland smør, sukker og vaniljesukker i en skål
  2. Rør det enten med en ske eller dine fingre, så det bliver blandet godt
  3. Sæt til side

Samling af afbagning af safran snurrer:

  1. Del dejen i to lige store dele og start med den ene (og gør det af to omgange)
  2. Undgå at ælte dejen inden den skal rulle ud, da dette vil få dejen til at samle sig og trække sig tilbage, når du ruller den ud
  3. Rul blot dejen ud med det samme til en rektangel
  4. Smør remonce ud over dejen i et jævnt lag
  5. Riv det første æble ud over dejen
  6. Fold den ene del over den anden
  7. Skær strimler af dej, hvor den ene ende er lukket på grund af foldningen
  8. Snur dejen rundt så du får den tvistet og rul den omkring dine fingre, så du får snurrer
  9. Placer snurren på en bageplade og gentag med resten af dejen og lad dem hæve i 35 minutter
  10. Opvarm ovnen til 200 grader
  11. Pensel dine snurrer med æg og drys med sukker
  12. Bag safran snurrer i ovnen i ca. 15 minutter – til gyldne
  13. Køl af og nyd lune!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage med chokolademousse