Safran kringle med kokosremonce

Flødeboller med kirsebærskum

En hyggelig snack eller treat hvis du spørger mig er flødeboller, nemlig disse flødeboller med kirsebærskum. En kirsebærsirup købt i Søstrene Greene (blot en varm anbefaling) tilsat flødebolleskummet – giver et dejligt tvist til den ellers neutrale skum. Flødebollerne er lavet på en bagt marcipanbund og dyppet i en mælkechokolade og pyntet med guldstøv!
Flødeboller kan for nogle være et meget uoverskueligt projekt! Men hey, stop ikke her – det er et sjovt projekt! Det kræver koncentration men du kan til gengæld også nyde nogle lækre flødeboller i sidste ende!

Ingredienser til flødeblommer med kirsebærskum:

(22 stk flødeboller)

Marcipanbunde:

  • 185 g rå marcipan
  • Flormelis til udrulning

Kirsebærskum:

  • 150 g sukker
  • 0,6 dl vand
  • 2 tsk glucose
  • 4 æggehvider
  • 2 spsk Kirsebærsirup

Chokoladeovertræk:

  • 450 g 36% chokolade

 

Fremgangsmåde til Flødeboller med kirsebærskum:

Marcipanbunde:

  1. Rul marcipanen ud med flormelis
  2. Marcipanen skal ca være 0,3 cm tykke
  3. Udstik bunde med en udstikker eller glas (min udstikker var 4 cm i diameter)
  4. Bag bundene ved 180 almindelig luft i 8-10 minutter til gyldne
  5. Køl bundene af mens kirsebærskummet laves

Kirsebærskum:

  1. I en gryde koges en sirup af sukker, glucose og vand
  2. Siruppen skal koges indtil den når 117 grader
  3. Lige inden den når 117 grader piskes æggehvider i en skål, til de begynder at blive luftige
  4. Hæld derefter den 117 grader varme sirup i æggehviderne under piskning
  5. Pisk herefter en kirsebærskum – dette tager 10-15 minutter – den skal virkelig være luftig
  6. Til sidst piskes kirsebærsirup i flødebolleskummet indtil siruppen er blandet med skummet – kun kort
  7. Kom kirsebærskummet på en sprøjtepose med rund tyl
  8. Sprøjt kirsebærskum på bundene (Hold tyllen helt lige ned mod bunden og bevæg dig opad)
  9. Gentag med alle bundene
  10. Lad kirsebærskumet hvile i en 30 minutter ved stuetemperatur
  11. Temperer herefter chokoladen

Chokoladeovertræk:

  1. Hak chokoladen fint
  2. Kom den i en mikroovnsikker skål
  3. Varm chokoladen på højeste varme i mikroovnen i få sekunder af gangen
  4. Rør i chokoladen mellem hver pause
  5. Gentag indtil chokoladen har nået ca. (maks) 30-31 grade
  6. Kom chokoladen i en kop hvor flødebollerne kan dyppes i
  7. Gentag med resten af flødebollerne og sæt dem til tørre
  8. Drys med Guldstøv efter de er dyppet i chokoladen
  9. Når chokoladen er størknet kan de spises

Velbekomme!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Safran kringle med kokosremonce