Julecookies med appelsin og hvid chokolade

Berlinere med vaniljecreme

En kage jeg længe har haft lyst til at lave, er berlinere med vaniljecreme. Jeg havde faktisk troet, at det ville tage længere tid at lave de lækre berlinere med vaniljecreme, men tro det eller ej, det gik utroligt hurtigt og nemt! Virkelig nemt. Jeg tænker ofte når det er noget der skal koges i olie, at det er en uoverskuelig opgave, men jeg blev meget overrasket over hvor hurtig det gik, og hvor nemt det var at lave dem.

En Berliner er en lille blød brødkage, som er kogt i olie og fyldt med den blødeste vaniljecreme. Berlinerne er trillet i sukker efter de er kogt i olie og efterfølgende sprøjtet tykke med vaniljecreme med vaniljeprikker. Vaniljecremen er lavet med en vaniljepasta, en koncentreret pasta med massere af vaniljekorn. Berlinere er allerbedst nykogte og nylavede, da de er ekstra bløde og snaskede.

Ingredienser til berlinere med vaniljecreme:

(12 stk)

Berlinerdej:

  • 25 g gær
  • 1 dl sødmælk
  • 40 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250-300 g hvedemel (vurder løbende – dejen skal være blød men ikke for klistret til at røre ved)

Andet:

  • 3/4 L solsikkeolie
  • Sukker til rulning af kogte Berlinere

Vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 dl sødmælk
  • 1/2 dl fløde
  • 1 dl fløde til piskning når cremen er kold

Fremgangsmåde til berlinere med vaniljecreme:

Berlinerdej:

  1. Varm mælk og smør til fingervarm
  2. Bland gær og mælk sammen
  3. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg og rør rundt
  4. Bland salt og mel sammen og tilsæt løbende til den våde del
  5. Rør dejen indtil den samler sig omkring dejkrogen
  6. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted
  7. Lav vaniljecremen imens

Vaniljecreme:

  1. Imens dejen hæver laves vaniljecremen
  2. I en gryde blandes æg, sukker, majsstivelse og vaniljepasta – pisk dem sammen så der ikke er klumper af majsstivelse
  3. Tilsæt herefter mælk og fløde
  4. Sæt massen på varme og pisk under omrøring indtil du får en blød creme
  5. Lad cremen slå lidt bobler før du tager den af varmen (så er du sikker på at den ikke smager af mel)
  6. Kom cremen i en skål og placer plastik på cremen, så den ikke danner vand på cremen
  7. Sæt cremen på køl og lad den afkøle helt inden piskning

Kogning af berlinerne: 

  1. Udrul dejen til 1 cm tykkelse
  2. Udstik med en rund ring (jeg brugte en 7 cm i diameter ring)
  3. Hæld olien i gryden og opvarm denne – Olien er varm, når olien syder med bobler omkring en tandstik
  4. Kog berlinere i 2-3 minutter på hver side – til gyldne
  5. Rul berlinerne i sukker og placer dem på en plade med bagepapir

Fyld af vaniljecreme: 

  1. Pisk en flødeskum af 1 dl fløde
  2. Pisk herefter vaniljecremen blød og glat
  3. Bland piskefløde og vaniljecremen sammen
  4. Kom en tyl med fylde tyl i en sprøjtepose (den kan købes HER)
  5. Kom vaniljecremen i sprøjteposen
  6. Sprøjt vaniljecreme ind i siden af berlinerne
  7. Sæt på fad og server

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julecookies med appelsin og hvid chokolade