Hjemmelavde koldhævede ølandsboller

Nytårskage – Passionsfrugt Cheesecake

Nytårsaften nærmer sig og det betyder en festlig kage! Denne lækre passions cheesecake er super nem og en kage der kan laves dagen inden nytårsaften! Kagen består af en bagt cheesecake med massere af smag fra passionsfrugt. Passionsfrugtsaften jeg har brugt, er en saftevand købt i Normal, vildt koncentreret og naturlig! En nem måde at få en kraftig smag uden at skulle købe 20 passionsfrugter og koge en sirup af disse. Som pynt kan friske passionsfrugtkerner bruges på toppen af kagen, hvis man ønsker kerner der springer i munden som var det fyrværkeri! Måske du skal prøve denne lækre kage til din nytårsaften? Her er opskriften:

Ingredienser til Passionsfrugt Cheesecake:

(8-10 personer)

Bund:

  • 170 g digistive kiks
  • 30 g mandler
  • 80 g smeltet smør

Cheesecakefyld:

  • 140 g sukker
  • 600 g flødeost (3 pakker neutral philidelphia)
  • 1 tsk vaniljepasta (Kan Købes HER)
  • 3 æg
  • 3 spsk Passionsfrugt saft

Passionsfrugtgelé:

  • 2 blade husblas
  • 1 dl Passionsfrugt saft
  • 1 dl fløde

Pynt:

  • 80 g hvid chokolade
  • Sølvkugler (Lign kan købes HER)

Fremgangsmåde med Passionsfrugt Cheesecake:

Bund:

  1. Blend Mandler til meget fint og kom dem i en skål
  2. Blend derefter kiks til krummer og bland med mandlerne
  3. Smelt smør og hæld det over kiks og mandler – bland sammen
  4. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir på både bund og sider
  5. Fordel kiksemassen i bunden af springformen og pres den sammen med en ske
  6. Bag bunden ved 180 grader i 10 minutter
  7. Imens laves cheesecakefyldet

Cheesecakefyld:

  1. I en skål piskes sukker, flødeost og vaniljepasta sammen
  2. Tilsæt et æg af gangen under piskning
  3. Til sidst piskes passionsfrugtsaft i massen
  4. Hæld cheesecakefyldet ned i den bagte bund
  5. Bag Cheesecaken ved 150 grader i 45-50 minutter, til den har sat sig (hvis den bages for meget, kan den gå hen og blive grynet)
  6. Afkøl cheesecake natten over på køl

Passionsfrugtgelé:

  1. Når cheesecaken er helt afkølet laves passionsgelé som skal oven på cheesecakemassen
  2. I en skål udblødes husblas i rigeligt vand
  3. I en gryde opvarmes passionfrugtsaft og fløde
  4. Kom den udblødte husblas ned i saften
  5. Afkøl til den har fingertemperatur til den begynder at være mindre tynd
  6. Hæld den flydende masse ned på cheesecaken
  7. Sæt cheesecaken tilbage på køl, så geleen sætter sig
  8. Imens kan chokoladepynten laves

Pynt (Chokolade snirkler):

  1. Smelt den hvide chokolade op til 27 grader
  2. Spred kageplast ud på køkkenbordet
  3. Smør den hvide chokolade ud over kageplasten
  4. Brug en takket palet til at skrabe striber i den hvide chokolade
  5. Snur den rundt og placer den i et glas/rør og sæt den på køl
  6. Når chokoladen er størknet, kan snirklerne skilles fra hinanden og pyntes på kagen
  7. Pynt med chokoladesnirkler og sølvkugler
  8. Server med det samme!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavde koldhævede ølandsboller