Gulerodskage roulade

Sund banankage – uden sukker, mel og smør

Sund banankage

Jeg ELSKER banankage, og når det er en sund banankage kan man endnu bedre spise et stykke til! Hvem kan ikke lide en god banankage? Ja jeg kender ikke nogen?! Banankagen her er uden mel, smør og sukker og er derfor fyldt med ene gode sager som dadler, hampefrø og havregryn. Jeg har linket til de ingredienser flere nok ikke har i deres skabe i køkkenet, men disse kan nemt bestilles hjem. Hvis ikke du ønsker at bruge loppefrøskaller, kan du blot tilsætte lidt mere havregryn.

Ingredienser til sund banankage:

  • 2 æg
  • 1 spsk honning
  • 2 dadler
  • 40 g hampefrø
  • 40 g havregryn
  • 2 spsk HUSK Loppefrøskaller
  • 2 Bananer
  • 1 spsk olie
  • 50 g mørk chokolade (80%) i dejen
  • 40 g mørk chokolade (80%) til pynt
  • Friske bananstykker til pynt

 

Fremgangsmåde til sund banankage:

  1. Pisk æg og honning til en luftig æggemasse
  2. Hak dadlerne og tilsæt, og pisk videre
  3. Tilsæt herefter hampefrø, havregryn og loppefrøskaller, rør rundt og lad det stå et par minutter mens du moser bananerne
  4. Tilsæt de moste bananer og olien og rør rundt
  5. Hak til sidst chokoladen og vend den i banandejen
  6. Beklæd en 16 cm springform med bagepapir i bunden og hæld dejen heri
  7. Bag banankagen ved 175 grader i 20-23 minuter
  8. Hak den resterende chokolade og kom det ovenpå den varme nybagte banankage
  9. Lad den køle lidt af før servering og top så med friske bananstykker

Velbekomme!

Hvis du er mere til en u sund banankage, så kan du finde den bedste opskrift HER

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Sund banankage img_7390 img_7392

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage roulade