Rabarbersnurrer med remonce og hvid chokolade

Squashkage med hvid chokolademousse – sæsonfavorit

En squash er en grøntsag du kan få året rundt, hvilket betyder at du kan lave den lækreste kage året rundt! En squashkage med hvid chokolademousse for du her opskriften på! Den er nem men smager bare SÅ godt! Luksustvistet er den hvide chokolademousse, som lyder kompliceret med husblas og det hele, men faktisk ikke er det. Du skal blot undgå at piske den for meget, og så har du en blød og cremet hvid chokolademousse. Ingredienserne er skrevet i den rækkefølge, som du skal bruge den i opskriften.

Ingredienser til Squashkage med hvid chokolademousse:

( 8 personer)

Hvid chokolademousse: 

  • 4 husblas
  • 250 g hvid chokolade
  • 5 dl fløde

Squashkage: 

  • 4 æg
  • 75 g brun farin
  • 74 g hvid sukker
  • 50 g solsikkeolie
  • 150 g kagemel eller alm hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 4 tsk kanel
  • 225 g revet squash

Fremgangsmåde til squashkage med hvid chokolademousse:

Hvid chokolademousse: 

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Varm fløden i en gryde til lige inden den begynder at boble
  3. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt med en dejskraber i bunden af skålen
  5. Når chokoladen er smeltet med fløden, vrides husblas og kommes i skålen og vendes rundt
  6. Si chokolademassen igennem for chokoladerester
  7. Kom chokolademassen i en skål – hvor du kommer plastik helt ned på overfladen, så der ikke dannes kondens
  8. Lad den chokolademassen afkøle natten over, eller til den er ca. 5 grader

Squashkage:

  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, brun farin og sukker
  2. I en skål blandes mel, salt, bagepulver og kanel
  3. Når æggesnapsen er piskes, vendes solsikkeolien i æggesnapsen
  4. Vend herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen
  5. Til sidst vendes revet squash i dejen
  6. Beklæd en springform 22 cm med bagepapir og hæld dejen heri
  7. Bag din squashkage ved 185 varmluft i 20-25 minutter – til dejen slipper, hvis du stikker en nål i kagen
  8. Afkøl kagen før du sprøjter den hvide chokolademousse ovenpå

Samling af kage: 

  1. Tag den chokolademassen fra køl, den er nu stivnet og blevet en tyk masse
  2. Pisk denne i 1-2 minutter, til den kan stå let hvis du løfter piskeriset
  3. OBS! Pas på med at piske for længe, da moussen ellers kan ende med at skille, så stop hellere lidt før end for sent med at piske!
  4. Kom den hvide chokolademousse på en sprøjtepose med ønsket tyl, og sprøjt hvid chokolademousse på squashkagen
  5. Afkøl i 30 minutter så moussen sætter sig let

Velbekomme!

Hvis du elsker squashkage lige så meget som mig, så skal du prøve denne squashkage med cremecheese frosting! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersnurrer med remonce og hvid chokolade