Flødeboller med kirsebærskum
En hyggelig snack eller treat hvis du spørger mig er flødeboller, nemlig disse flødeboller med kirsebærskum. En kirsebærsirup købt i Søstrene Greene (blot en varm anbefaling) tilsat flødebolleskummet – giver et dejligt tvist til den ellers neutrale skum. Flødebollerne er lavet på en bagt marcipanbund og dyppet i en mælkechokolade og pyntet med guldstøv!
Flødeboller kan for nogle være et meget uoverskueligt projekt! Men hey, stop ikke her – det er et sjovt projekt! Det kræver koncentration men du kan til gengæld også nyde nogle lækre flødeboller i sidste ende!
Ingredienser til flødeblommer med kirsebærskum:
(22 stk flødeboller)
Marcipanbunde:
- 185 g rå marcipan
- Flormelis til udrulning
Kirsebærskum:
- 150 g sukker
- 0,6 dl vand
- 2 tsk glucose
- 4 æggehvider
- 2 spsk Kirsebærsirup
Chokoladeovertræk:
- 450 g 36% chokolade
Fremgangsmåde til Flødeboller med kirsebærskum:
Marcipanbunde:
- Rul marcipanen ud med flormelis
- Marcipanen skal ca være 0,3 cm tykke
- Udstik bunde med en udstikker eller glas (min udstikker var 4 cm i diameter)
- Bag bundene ved 180 almindelig luft i 8-10 minutter til gyldne
- Køl bundene af mens kirsebærskummet laves
Kirsebærskum:
- I en gryde koges en sirup af sukker, glucose og vand
- Siruppen skal koges indtil den når 117 grader
- Lige inden den når 117 grader piskes æggehvider i en skål, til de begynder at blive luftige
- Hæld derefter den 117 grader varme sirup i æggehviderne under piskning
- Pisk herefter en kirsebærskum – dette tager 10-15 minutter – den skal virkelig være luftig
- Til sidst piskes kirsebærsirup i flødebolleskummet indtil siruppen er blandet med skummet – kun kort
- Kom kirsebærskummet på en sprøjtepose med rund tyl
- Sprøjt kirsebærskum på bundene (Hold tyllen helt lige ned mod bunden og bevæg dig opad)
- Gentag med alle bundene
- Lad kirsebærskumet hvile i en 30 minutter ved stuetemperatur
- Temperer herefter chokoladen
Chokoladeovertræk:
- Hak chokoladen fint
- Kom den i en mikroovnsikker skål
- Varm chokoladen på højeste varme i mikroovnen i få sekunder af gangen
- Rør i chokoladen mellem hver pause
- Gentag indtil chokoladen har nået ca. (maks) 30-31 grade
- Kom chokoladen i en kop hvor flødebollerne kan dyppes i
- Gentag med resten af flødebollerne og sæt dem til tørre
- Drys med Guldstøv efter de er dyppet i chokoladen
- Når chokoladen er størknet kan de spises
Velbekomme!
Hej Nanna.
Hvornår skal kirsebærsirupen tilsættes til skummet?
Mvh. Charlotte.