Lækre blåbærmuffins med friske blåbær

Blåbærtærte med mascarponecreme

Blåbærtærte

Sponsoreret af Hunsballe Grønt.

I august måned bugner det med blåbær – både i butikker og haver! Jeg har været så heldig at få et lille samarbejde med Hunsballe grønt, som dyrker alt lige fra løg og drueagurker til jordbær og blåbær – en masse lækre sager. Jeg har fået fingrene i en masse lækre blåbær fra dem, og tænkte derfor de skulle bruges til en lækker blåbærtærte med en god creme. Cremen er lavet på æggesnaps, mascarpone og fløde – den smager SÅ godt! Tærten er simpel at lave, og kræver ikke den store haj i køkkenet! Så det er bare at komme igang mens alle de friske blåbær kan købes i butikkerne eller plukkes på alle buskene ligenu.

Ingredienser til blåbærtærte med mascarponecreme:

(ca. 6-8 personer – 16-18 cm springform)

Tærtebund:

  • 250 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme

Mascarponecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl fløde
  • 50 hakket blåbær

Andet:

  • 45 Chokolade
  • 150 g blåbær til pynt

Fremgangsmåde til blåbærtærte:

Tærtebund:

  1. Bland mel, sukker, vanilje sammen.
  2. Smuldre smør ned i sukker og mel og rør det til en smuldret konsistens.
  3. Tilsæt æg og vend til det bliver en samlet dej.
  4. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  5. Efter køl rulles dejen ud og beklædes i den ønskede tærteform
  6. Bag tærtebunden i 10-12 minutter ved 190 grader – til gylden.
  7. Smelt i mellemtiden chokoladen i mikroovnen, og smør det på den varme tærtebund.
  8. Stil tærtebunden på køl til chokoladen er stivnet.
  9. Lav imens mascarponecremen

Mascarponecreme:

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til æggesnaps
  2. Pisk mascarponen i æggesnapsen.
  3. Pisk fløden til let skum, og vend i cremen.
  4. Vend til sidst hakkede blåbær i mascarponecremen.
  5. Fyld tærtebunden med mascarponecremen og pynt med blåbær.
  6. Server med det samme.

Velbekomme!

img_6128  img_6130

3 kommentarer

  • Simone

    Søde Nanna – bruger du pasteuriseret æggeblommer, eller bar øko? 🙂 Tror hvis jeg skal lave den til Marco en dag 😉 Knus Simone.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej søde du 😊 Hvor skønt!
      Efter de har meldt ud, at det er sikkert at bruge alm æg, bruger jeg bare det. Men du kan selvfølgelig altid bruge past-æg 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser lækkert ud! – Flotte billeder!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre blåbærmuffins med friske blåbær