Blåbærtærte med mascarponecreme

Sponsoreret af Hunsballe Grønt.
I august måned bugner det med blåbær – både i butikker og haver! Jeg har været så heldig at få et lille samarbejde med Hunsballe grønt, som dyrker alt lige fra løg og drueagurker til jordbær og blåbær – en masse lækre sager. Jeg har fået fingrene i en masse lækre blåbær fra dem, og tænkte derfor de skulle bruges til en lækker blåbærtærte med en god creme. Cremen er lavet på æggesnaps, mascarpone og fløde – den smager SÅ godt! Tærten er simpel at lave, og kræver ikke den store haj i køkkenet! Så det er bare at komme igang mens alle de friske blåbær kan købes i butikkerne eller plukkes på alle buskene ligenu.
Ingredienser til blåbærtærte med mascarponecreme:
(ca. 6-8 personer – 16-18 cm springform)
Tærtebund:
- 250 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
Mascarponecreme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
- 100 g mascarpone
- 1 dl fløde
- 50 hakket blåbær
Andet:
- 45 Chokolade
- 150 g blåbær til pynt
Fremgangsmåde til blåbærtærte:
Tærtebund:
- Bland mel, sukker, vanilje sammen.
- Smuldre smør ned i sukker og mel og rør det til en smuldret konsistens.
- Tilsæt æg og vend til det bliver en samlet dej.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Efter køl rulles dejen ud og beklædes i den ønskede tærteform
- Bag tærtebunden i 10-12 minutter ved 190 grader – til gylden.
- Smelt i mellemtiden chokoladen i mikroovnen, og smør det på den varme tærtebund.
- Stil tærtebunden på køl til chokoladen er stivnet.
- Lav imens mascarponecremen
Mascarponecreme:
- Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til æggesnaps
- Pisk mascarponen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til let skum, og vend i cremen.
- Vend til sidst hakkede blåbær i mascarponecremen.
- Fyld tærtebunden med mascarponecremen og pynt med blåbær.
- Server med det samme.
Velbekomme!
Søde Nanna – bruger du pasteuriseret æggeblommer, eller bar øko? 🙂 Tror hvis jeg skal lave den til Marco en dag 😉 Knus Simone.